Részlet a könyvből:

Utazásod során a világ egyre jobban kinyílik előtted, s a szemed elé táruló látvány mind összetettebb képet mutat. Tájékozódó képességed megőrzése érdekében fontos tehát, hogy észlelésed – a lehetőségekhez képest – minél pontosabb maradjon.

Ez nem magától értetődő elvárás, a külső világnak adott belső jelentés ugyanis sok tényező függvénye. Néha több lehetőséged is adódik az értelmezésre.

A 6. ábra közepét megpillantva jó eséllyel vagy a 13-as szám, vagy egy „B” betű belső képe jelenik meg számodra. Min múlik ez? Talán meg tudod fejteni, azért láttad-e a „B” betűt, mert már unalomig ismétlődött a könyv lapjain, vagy azért észlelted a 13-as számot, mert babonás vagy. Az igazság vélhetően más, talán magad sem tudod megmondani.

Vajon hihetsz a saját szemednek? Független-e a tapasztalt valóságod attól, ami benned zajlik? 

A válasz egyértelmű: NEM.

Világképed én-ed aktuális és személyiségedre általában jellemző állapotától és tudatszintjétől függ. Az érthető pszichológia könyvében alaposan megismered ezt a hat szintet - és ezáltal Önmagad.

Vigyázz! A könyvet elolvasva semmi sem marad többé ugyanaz. Magával ránt a fejlődés örvénye. Bele mersz vágni ebbe a kalandba?
 

PONT AZ ÉLET - A TELJES EMBER KÖNYVE