Lélekvirágok

Antal Gabriella
Bach terapeuta

A dr. Edward Bach Alapítvány által
nemzetközileg regisztrált tanácsadó

Dr. Bach szerint a betegségek okai a személyiség tévedései. Tehát az, hogy nem hallgat a belső irányítására és vét az Egység elve ellen. Az egód akar dolgokat, és állítja, hogy azért, mert ez jó neked. A lelked hiába ‘sugdossa’ halkan, hogy ez így nem lesz jó, nem hallgatsz rá, sőt, meg sem hallod. Egy állandó huza-vona kezdődik, ami a testedre, lelkedre, az egész életedre kihat. Jönnek a lelki problémák, amik aztán a fizikai testedben is megjelenhetnek. Ezt hívjuk betegségnek. Ezt meg tudod előzni, illetve, ha már megtörtént, a gyógyulási folyamatot fel tudod gyorsítani.

A Bach terápia 38 növényi  eszenciájának mindegyike egy-egy archetipikus emberi érzelmi és lelki állapotnak felel meg, és egy meghatározott  frekvencián rezeg. Tehát használatukkal visszaállíthatod a ‘normál’ rezgésszámodat, így lelkileg és testileg is egészségesebb, kiegyensúlyozottabb leszel.

Mikor használ neked a Bach-virágterápia?

Szinte mindig. Csak néhány példa: depresszió, félelem, stressz, önértékelési probléma, pánik, tanulási, koncentrációs zavarok, párkapcsolati krízis, stb...

A konzultáció alatt a terapeuta megállapítja, hogy a jelenlegi helyzetben, állapotodra mely esszenciák a leghatékonyabbak, s ott, előtted elkészíti a Te saját „terápiás keveréküvegedet”, mely 2-3 hétre elegendő esszenciát tartalmaz.

Lehet, hogy a hatást már másnap elkezded érezni, az is lehet, hogy csak pár nap múlva.

Előfordulhat, hogy második konzultációra már nem is lesz szükséged.

A terapeutád azonban ‘biztonsági hálóként’ mindig ott lesz melletted, bármilyen élethelyzeted is adódik rá támaszkodhatsz. Tőle mindig azt kapot, amire szükséged van.

‘Nem kell, hogy higyj benne. Elég, ha engeded, hogy segítsen”