Blog

Átköltöztünk új honlapunkra:

www.tetakademia.hu

Megjelent!

A Végtelen üzenetei második, bővített kiadása november 26-tól már kapható a Bookline, Libri, Líra hálózataiban, az EUROFamily boltjaiban és nálunk!


Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  hipnoterapeuta, természetgyógyász és tanár alapította és vezeti. A spiritualitás, a pszichológia,  a pszichoszomatika és a természettudományok területein szerzett tudásából és tapasztalatából  egységes rendszert alkotott. A TÉT® önsegítő és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai programjaink résztvevői és könyveink olvasói valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezzenek. 

Ezekre épül iskolánk zászlóshajója, a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés,  amelyeket tudásod és önmagad fejlesztéséért és segítő munkád megalapozásáért vagy kiteljesítéséért egyaránt elvégezhetsz.Blogbejegyzések

Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész) Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész)

2018.02.27. 17:00
Amikor megpillantunk egy rólunk készült fotót vagy videofelvételt, vagy kissé óvatlanul nézünk a tükörbe, bizony  számíthatunk meglepetésekre. Ha Te is éltél már meg hasonlót, akár pozitív, akár negatív értelemben, tudod, hogy külső nézőpontból nem pont olyannak látszunk, mint amilyennek belül gondoljuk magunkat. Ez az állítás nem csupán testünk, de személyiségünk esetében is igaz.
Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész) Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész)

2018.02.20. 17:00
Bizonyára te is találkoztál már az életben olyan fájdalmas jelenségekkel, amelyeket rajtad kívül álló okoknak tulajdonítottál. Ezen okokat időnként könnyen más emberekben véljük megtalálni, néha azonban hitünk (vagy hitetlenségünk) szerint a véletlen vagy Gondviselés, más szóval a Sors számlájára írjuk a történteket. Vajon mit kezdhetünk ezekkel az eseményekkel, ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni a Sors szeszélyének?
Változás és Teljesség Változás és Teljesség

2018.02.06. 17:32
Különleges szerepet kaptál az Egység Valóságában. Erről, a függésekről és a Tudatosságról szól Dr. Hoffmann Gergely írása.
Szabad akaratunk valójában illúzió Szabad akaratunk valójában illúzió

2018.01.30. 21:32

Nem az az igazán fontos kérdés, hogy mi van a tudattalanban, hanem az, hogy létezik-e egyáltalán a személyes, "tudatos én", vagyis az, aminek magunkat gondoljuk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész

2018.01.23. 17:00

A Pont-pszichológia sokat segít a jelenségek és az ezotéria lépcsőfokainak megértésében. Megmutatja a keresőre leselkedő veszélyeket; az első két lépcsőfokon a naivitást, a guru-betegséget, a spirituális úton-állást, a belső törekvések háttérbe szorulását a külvilággal szemben, a harmadikon pedig az örök kereső-betegséget, a korai elköteleződést és kiégést. Most a negyedik lépcsőfokkal foglalkozunk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész

2018.01.16. 17:00
Hogyan lehetséges az, hogy az álguruk, a "spirituális útonállók" annyi áldozatot szednek?
Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész

2018.01.09. 17:00

Az Egység felé haladó, a köznyelv szerint "spirituális úton járó" ember könnyen elveszhet az ezotéria címszó alatt elé bukkanó lehetőségek között. Ha Te is érezted már magad így akár a holisztikus könyvek sokaságát látva a könyvesboltokban, akár a tanfolyamok, gyógyító eljárások tömkelegét szemlélve az interneten, ez az írás segíteni fog abban, hogyan haladj tovább az úton. A sikeres választás kulcsa az, ha rálátsz, hol is tartasz saját utadon. Ennek megértését a Pont-pszichológia egyszerű rendszere könnyíti meg számodra. Lássuk hát, melyek az ezotéria máris magad mögött hagyott lépcsőfokai, és melyek azok, amelyek még várnak rád!

A vízcsepp újévi üzenete A vízcsepp újévi üzenete

2018.01.02. 17:58
Újévi igen tanulságos bejegyzésünk a vízcseppnek köszönhető, aki izgalmas írást küldött A Végtelen Hírmondó című kozmikus magazin számára. Ez annyira megragadta a szerkesztő fantáziáját, hogy fel is kereste őt további kérdéseivel, amelyekre a tóban fürdőző vízcsepp készségesen válaszolt is. Most a vízcsepp rövid írását és a beszélgetés talán legérdekesebb részét olvashatod.
Az Ünnep ajándéka: Az elengedés Az Ünnep ajándéka: Az elengedés

2017.12.23. 17:00
Az év vége mindig a számvetés ideje. Ahogy az évszám mozdul, úgy érezzük mi is a változás szükségszerűségét. Joggal. Az óévben cipelt, fölöslegessé váló terhek elengedése nélkül az új esztendő adta lehetőségek teljes befogadása nem lehet sikeres. Ebben a színdarabban a változáshoz szükséges tisztítótűz szerepét a Szeretet ünnepe alakítja.
Kétféle szeretet - Ég és föld! Kétféle szeretet - Ég és föld!

2017.12.19. 17:40
Képzeld magadat a feltételes „szeretet” tárgyának helyébe. Hogyan éled meg azt, amikor akarnak, elvárnak tőled valamit a szeretetért cserébe? Mit érzel, amikor azt hallod, „ha ilyen vagy, szeretlek”, „ha megteszed ezt, szeretlek”, vagy ami még rosszabb: „ha nem csinálod meg, nem szeretlek”? Úgy érzed, kapsz valamit, vagy úgy, hogy adnod kell?
A boldogsághoz való viszonyod meghatározza az életedet A boldogsághoz való viszonyod meghatározza az életedet

2017.12.12. 17:44
Akár tudunk róla, akár nem, a boldogság az az állapot, amely bizony mindannyiunkat foglalkoztat. Vagy azért, mert keressük, de nem találjuk, vagy azért, mert éppen most birtokoljuk, és semmiképpen nem akarjuk elveszíteni. Bármelyik legyen is a helyzet, mindenképpen függünk a boldogságtól. Ezt a függést pedig nagyon könnyű kihasználni.
Miért jár Isten színházba és mi köze a Végtelennek a jegyszedő nénihez? (Nem) mese. Miért jár Isten színházba és mi köze a Végtelennek a jegyszedő nénihez? (Nem) mese.

2017.12.05. 17:17
Isten élete nem könnyű. Amióta megteremtette az időt, azóta néha azt érzi, valahogy sosincs elég belőle, máskor meg azt sem tudja, mivel üsse el. Ma is nehezen döntött, hiszen Minden egyformán kedves a számára.
Mi az igazi TITOK? Mi az igazi TITOK?

2017.11.28. 17:10

Titok, vonzás törvénye, tudatos teremtés. Ha egy kicsit is érdekel az ezotéria, biztosan találkoztál már ezekkel a fogalmakkal. Lehet, hogy könyveket is olvastál e témákról. Ha mégsem működik úgy a vonzás törvénye az éltedben, ahogyan szeretnéd, érdemes elolvasnod ezt az írást.

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész

2017.10.31. 16:41

A bejegyzés első részében a párkeresés és egymásra hangolódás első három szintjét vizsgáltuk meg, és megállapítottuk, hogy többnyire ezek alapján hozunk döntést a párkapcsolatról. Ez megnyugtatóan hangzik, de minél magasabb szintről tekintesz a kapcsolataidra, ezt egyre inkább látszatnak, és egyre kevésbé valóságnak találod majd.

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája

2017.10.24. 17:00

Aligha létezik az emberiséget ősidőket jobban foglalkoztató kérdés mint a párválasztás és a szerelem. Érthető ez, hiszen születésünk pillanatától hiányosnak éljük meg magunkat. (Ez alól a magukat tökéletesnek beállító narcisztikusok sem kivételek, nekik is szükségük van másokra, akikhez képest jobbak, szebbek lehetnek.) Az első légvételünktől sőt fogantatásunktól kezdve függünk a külvilágtól, és ez a függés vágy képében jelenik meg.

A tudomány rossz? Az ezotéria őrültség? ​Ismerd meg a tiszta tudás két fő akadályát! A tudomány rossz? Az ezotéria őrültség? ​Ismerd meg a tiszta tudás két fő akadályát!

2017.10.17. 16:25

Rengeteg előítélet övezi az ezoterikus szemléletet a tudomány hívei körében. Sajnos nekem is számos olyan tapasztalatom van, amely az óvatosságra int e téren. A körültekintés azonban nem válhat szkepticizmussá, mert az egy tudós részéről a világ megismerésének lehetőségeit korlátozza.

Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer? Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer?

2017.09.26. 17:00

Ha megkérdezel egy embert, mit keres leginkább az életben, különféle válaszokat kapsz. Az egyik sikert, hatalmat, sok pénzt, a másik beteljesült szerelmet, mély barátságokat vagy szép családi életet, a harmadik kalandokat, élményeket, a negyedik a szépséget, az örök igazságot vagy éppen az élet értelmét. Mi a te válaszod?

Mi köze a lomtalanításnak a spiritualitáshoz? Mi köze a lomtalanításnak a spiritualitáshoz?

2017.09.19. 16:20

Ez a fotó a múlt héten készült a Kvantumiskolában a lomtalanítás napján. A lomtalanítás sok régi, számunkra már értéktelen dolog elengedésére tanít. A fizikai lomok hatása egyértelmű, ám a lelkünkben hordozott lomok és kacatok is komoly károkat tudnak okozni: Kötődések formájában akadályozzák kibontakozásunkat.

Mitől lesz hatékony a tanácsadás? (A segítő és az önismeret) Mitől lesz hatékony a tanácsadás? (A segítő és az önismeret)

2017.08.22. 17:00
Egy üzleti tanácsadónak a pénzügyekhez, egy életmód-tanácsadónak az egészséges életmód alapelveihez kell értenie. Viszonylag objektív tudásra van tehát szüksége ahhoz, hogy jó tanácsokat adjon. Egy lelki segítőnek ezzel szemben saját lelki folyamatait kell ismernie. Ez merőben szubjektív, ingoványos terület, és sok hibázási lehetőséggel jár. Mégis, számtalan ember fordul képzetlen, és önreflexióra képtelen segítőkhöz. Miért ilyen lehangoló a helyzet?
Mitől lesz hatékony a segítség? (A haszontalan tanácsok anatómiája) Mitől lesz hatékony a segítség? (A haszontalan tanácsok anatómiája)

2017.08.15. 17:00

Kevés bántóbb dolog akad egy nehéz helyzetben lévő, szenvedő ember életében egy kéretlen, bölcsnek tűnő, de megvalósíthatatlan tanácsnál. Bizonyára Te is számtalan olyan okosnak vélt, bosszantó tanácsot kaptál már életedben, amellyel az adott pillanatban semmit, de semmit nem tudtál kezdeni. A bejegyzés arról szól, mitől lesz valóban hasznos és hatékony egy tanács.