Blog

Következő programjaink

TÉT® I. Alaptréning 
4 nap október 27-től januárig. Már nincs szabad hely. Regisztrálj a következő tréningre!

Kapcsolatok TÉT®-je szeminárium november 24-én.
Ismerd meg kapcsolataid küldetését! Kedvezményes regisztráció november 6-ig.


Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  hipnoterapeuta, természetgyógyász és tanár alapította és vezeti. A spiritualitás, a pszichológia,  a pszichoszomatika és a természettudományok területein szerzett tudásából és tapasztalatából  egységes rendszert alkotott. A TÉT® önfejlesztő és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai programjaink résztvevői és könyveink olvasói valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezzenek. 

Ezekre épül a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés, iskolánk zászlóshajója, amelyet tudásod és önmagad fejlesztéséért és segítő munkád megalapozásáért vagy kiteljesítéséért egyaránt elvégezhetsz.Blogbejegyzések

Ember és Sors: Így élhetsz teljesebb életet! Ember és Sors: Így élhetsz teljesebb életet!

2018.06.05. 17:00

Amikor minden elképzelésed és erőfeszítésed dacára balul sülnek el a dolgok, könnyen érezheted úgy, hogy Te és az élet mintha nem ugyanazt akarnátok. Ma arról olvashatsz, hogyan tudod ezt a szakadékot áthidalni.

Érzések és megérzések: A Tudatosság jelei vagy akadályai? Érzések és megérzések: A Tudatosság jelei vagy akadályai?

2018.05.29. 17:00
A Tudatosság nem azonos a gondolkodással. Ha a legmagasabb szintű spirituális tanításokon elmélkedsz is, akkor sem a Tudatosságban vagy, csupán gondolkodsz róla. Ez éppen olyan különbség, mint a térkép nézegetése és az adott táj megismerése között tátongó szakadék.  Noha a szakadék nem hidalható át gondolkodásod átalakításával, a fényévnyi távolságot egyetlen lépésnyire zsugoríthatod általa. Mai bejegyzésünkben azt vizsgáljuk meg, hogyan érheted ezt el.
A Tudatosság és a gondolkodás A Tudatosság és a gondolkodás

2018.05.22. 17:00
A Tudatosság nem ismerhető fel csak úgy, ránézésre. Egy magas Tudatossággal élő személy lehet, hogy éppen úgy könyvet olvasva vagy az ablakon kinézve ül melletted a buszon, ahogy egy spirituális értelemben alacsonyabb szinten rezgő utitárs. A viselkedés csupán egy függöny, amelyet el kell húznod ahhoz, hogy tisztábban láthass e téren.
Hogyan léphetsz be a Tudatosság birodalmába? Hogyan léphetsz be a Tudatosság birodalmába?

2018.05.15. 17:00

Ha Téged is érdekel az ezotéria, biztosan találkoztál már a Tudatosság kifejezéssel. Ennek a fontos és gyakran használt kifejezésnek azért érdemes cikket szentelnünk, mert maga a szó teljesen más jelent, ha spirituális és mást, ha pszichológiai vagy hétköznapi értelemben használjuk. 

Mi az, amit az önismereti terápiát végzők legjobban sajnálnak? Mi az, amit az önismereti terápiát végzők legjobban sajnálnak?

2018.05.08. 17:05

Saját praxisom, önismereti (személyiségfejlesztő) terápiát végző munkatársaim és a Kvantumiskolát elvégző, az itt tanultak alapján segítő tanítványaim egyaránt azt tanúsítják, hogy az avatott segítő által vezetett önismereti terápiát végzők szájából ez hangzik el a leggyakrabban:

Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája

2018.05.01. 19:02

"Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit” Karinthy Frigyes sorait olvasva szinte mindenki felsóhajt, hogy ‘hát ja’. Az ideális párkapcsolat keveseknek adatik meg. Már pártalálás is nehezen megy, ha meg végre megvan, hajlamosak vagyunk ‘bojkottálni’ a kapcsolatot. Persze nem direkt, csak mert nem értjük egymás nyelvét. Hogyan is értenénk, hiszen a legtöbbször saját magunkkal sem vagyunk tisztában, nem ismerjük a mozgatórugóinkat. A jó hír, hogy a szimbólumok megismerésével jobban megértheted magad, és Őt is.

 A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!  A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!

2018.04.24. 17:00

A legtöbb kislány (és sok kisfiú is) arról álmodik, hogy megtalálja az Igazit. Aztán a legtöbben felnőtt fejjel, jó pár csalódás után rájövünk, hogy egy párkapcsolat nem fenékig tejfel. Még egy kis idő után meg arra is, hogy az exeink sokban hasonlítanak egymásra. Ha voltál (vagy épp most vagy) hasonló helyzetben, jó ha tudod, a szimbólumok segíthetnek abban, hogy megértsd a saját mozgatórugóidat. A szimbólumok kimozdíthatnak a holtpontról.

A szellemi mérgezés megelőzése és gyógyítása  (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 2. rész) A szellemi mérgezés megelőzése és gyógyítása  (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 2. rész)

2018.04.17. 17:00
A szellemi méregtelenítés legalább olyan fontos a spiritualitás útját járó ember számára, mint a testi. A böjtölés és testgyakorlás mellett ezért erre is komoly figyelmet érdemes fordítanunk.
A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész) A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész)

2018.04.10. 17:06

Valamennyi ősi gyógymód az Univerzum egészével összefüggő lényként szemléli az embert. Ahogy létezésünk lényege túlmutat a fizikai valóság határain, látszólag elkülönült részeink is egymással kapcsolatban állva, összetett rendszerként működnek. Bár napjaink modern tudománya már elkezdte (újra) felfedezni ezt a természetes összetartozást, a jelenkorban még uralkodó racionális szemlélet a valóságot és magát az embert is elemeire szabdalva, részleteiben vizsgálja.

Honnan erednek a betegségek? Honnan erednek a betegségek?

2018.04.03. 17:00

Betegségnek többnyire azt nevezzük, amikor a testünk egy része láthatóan elváltozik vagy meghibásodik, és nem úgy működik, ahogy azt joggal elvárhatnánk tőle. Ez a definíció igen szegényes. A betegség ennél sokkal több, oka pedig nem egyszer jóval mélyebb gyökerű.

Van, ami 20-szor fontosabb az influenza kialakulásában, mint a vírus. Ismerd meg a gyulladásos betegségek kialakulásának hat lépését és lelki hátterét! Van, ami 20-szor fontosabb az influenza kialakulásában, mint a vírus. Ismerd meg a gyulladásos betegségek kialakulásának hat lépését és lelki hátterét!

2018.03.27. 17:00
A gyulladásos betegségek szedik világszerte a harmadik legtöbb áldozatot. Ebbe a csoportba tartoznak a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések után leggyakrabban halálhoz vezető kórképek. Közülük most az influenzával, az allergiával és az autoimmun betegségekkel foglalkozunk, és belepillantunk ezek pszichoszomatikus hátterébe is.
A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége (Sors és önismeret – 5. rész) A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége (Sors és önismeret – 5. rész)

2018.03.20. 17:00
Sok spirituális keresőt láttam már, aki a benne lévő Szeretet nem volt képes megtartani, mert hiányzott belőle az Erő. Sok olyan személyt is láttam az ezotéria útjain állni (néha sajnos úton állni), aki a Tudatosságát nem jól használta, mert kevés volt benne a Szeretet. És láttam olyanokat is, akik Erejüket szétaprózva elfecsérelték, mert nem rendelkeztek kellő Tudatossággal. Csak e hármas szövetsége az, amely kitárja előtted a Végtelen birodalmának kapuját. Nézzük hát, mi az, ami ehhez a leginkább hozzá tud segíteni.
A szimbólumok hatalma és a Szeretet (Sors és önismeret – 4. rész) A szimbólumok hatalma és a Szeretet (Sors és önismeret – 4. rész)

2018.03.13. 17:00
A feltétel nélküli Szeretet nem érzelem, hanem egy magas tudatossági szint tükröződése. Nincs benne igen-nem, nem bomlik szét jó és rossz kettősére, hanem Egységesen terjed, árad ki belőled. Amikor felszabadult, boldog, elégedett vagy, megélheted. Ezekben a pillanatokban vagy Önmagad.
Nézz be lelked ablakán! (Sors és önismeret – 3. rész) Nézz be lelked ablakán! (Sors és önismeret – 3. rész)

2018.03.06. 17:00
A spirituális utat járók sem vágynak másra, amire a hétköznapok világára koncentrálók, a világ vezetői vagy a társadalom perfériájára szorulók.  Mindenki a boldogságot óhajtja, csak éppen más-másképpen képzeli el azt. Az ember tragédiája az, hogy elképzelései ritkán találkoznak a Sors egyetértő akaratával. Ez jó eséllyel egészen addig így is marad, amíg az önismeret útjára nem lép.
Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész) Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész)

2018.02.27. 17:00
Amikor megpillantunk egy rólunk készült fotót vagy videofelvételt, vagy kissé óvatlanul nézünk a tükörbe, bizony  számíthatunk meglepetésekre. Ha Te is éltél már meg hasonlót, akár pozitív, akár negatív értelemben, tudod, hogy külső nézőpontból nem pont olyannak látszunk, mint amilyennek belül gondoljuk magunkat. Ez az állítás nem csupán testünk, de személyiségünk esetében is igaz.
Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész) Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész)

2018.02.20. 17:00
Bizonyára te is találkoztál már az életben olyan fájdalmas jelenségekkel, amelyeket rajtad kívül álló okoknak tulajdonítottál. Ezen okokat időnként könnyen más emberekben véljük megtalálni, néha azonban hitünk (vagy hitetlenségünk) szerint a véletlen vagy Gondviselés, más szóval a Sors számlájára írjuk a történteket. Vajon mit kezdhetünk ezekkel az eseményekkel, ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni a Sors szeszélyének?
Változás és Teljesség Változás és Teljesség

2018.02.06. 17:32
Különleges szerepet kaptál az Egység Valóságában. Erről, a függésekről és a Tudatosságról szól Dr. Hoffmann Gergely írása.
Szabad akaratunk valójában illúzió Szabad akaratunk valójában illúzió

2018.01.30. 21:32

Nem az az igazán fontos kérdés, hogy mi van a tudattalanban, hanem az, hogy létezik-e egyáltalán a személyes, "tudatos én", vagyis az, aminek magunkat gondoljuk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész

2018.01.23. 17:00

A Pont-pszichológia sokat segít a jelenségek és az ezotéria lépcsőfokainak megértésében. Megmutatja a keresőre leselkedő veszélyeket; az első két lépcsőfokon a naivitást, a guru-betegséget, a spirituális úton-állást, a belső törekvések háttérbe szorulását a külvilággal szemben, a harmadikon pedig az örök kereső-betegséget, a korai elköteleződést és kiégést. Most a negyedik lépcsőfokkal foglalkozunk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész

2018.01.16. 17:00
Hogyan lehetséges az, hogy az álguruk, a "spirituális útonállók" annyi áldozatot szednek?