Blog

Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  tanár, hipnoterapeuta és természetgyógyász alapította és vezeti. Szerteágazó ismereteiből és tapasztalataiból  a pszichológia, pszichoszomatika és az igényes ezotéria területeiből egységes rendszert alkotott. A Pont-pszichológia és ezen belül a TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai és önismereti programjaink résztvevői, valamint könyveink olvasói mindannyian valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezhessenek. 

Ezekre épül a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés, iskolánk zászlóshajója, amelyet önismereti szinten és 3 egymásra épülő tanácsadói szinten is elvégezhetsz.

Nézd meg itt, mi mindent találsz nálunk!

Blogbejegyzések

Van, ami 20-szor fontosabb az influenza kialakulásában, mint a vírus. Ismerd meg a gyulladásos betegségek kialakulásának hat lépését és lelki hátterét! Van, ami 20-szor fontosabb az influenza kialakulásában, mint a vírus. Ismerd meg a gyulladásos betegségek kialakulásának hat lépését és lelki hátterét!

2018.03.27. 17:00
A gyulladásos betegségek szedik világszerte a harmadik legtöbb áldozatot. Ebbe a csoportba tartoznak a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések után leggyakrabban halálhoz vezető kórképek. Közülük most az influenzával, az allergiával és az autoimmun betegségekkel foglalkozunk, és belepillantunk ezek pszichoszomatikus hátterébe is.
A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége (Sors és önismeret – 5. rész) A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége (Sors és önismeret – 5. rész)

2018.03.20. 17:00
Sok spirituális keresőt láttam már, aki a benne lévő Szeretet nem volt képes megtartani, mert hiányzott belőle az Erő. Sok olyan személyt is láttam az ezotéria útjain állni (néha sajnos úton állni), aki a Tudatosságát nem jól használta, mert kevés volt benne a Szeretet. És láttam olyanokat is, akik Erejüket szétaprózva elfecsérelték, mert nem rendelkeztek kellő Tudatossággal. Csak e hármas szövetsége az, amely kitárja előtted a Végtelen birodalmának kapuját. Nézzük hát, mi az, ami ehhez a leginkább hozzá tud segíteni.
A szimbólumok hatalma és a Szeretet (Sors és önismeret – 4. rész) A szimbólumok hatalma és a Szeretet (Sors és önismeret – 4. rész)

2018.03.13. 17:00
A feltétel nélküli Szeretet nem érzelem, hanem egy magas tudatossági szint tükröződése. Nincs benne igen-nem, nem bomlik szét jó és rossz kettősére, hanem Egységesen terjed, árad ki belőled. Amikor felszabadult, boldog, elégedett vagy, megélheted. Ezekben a pillanatokban vagy Önmagad.
Nézz be lelked ablakán! (Sors és önismeret – 3. rész) Nézz be lelked ablakán! (Sors és önismeret – 3. rész)

2018.03.06. 17:00
A spirituális utat járók sem vágynak másra, amire a hétköznapok világára koncentrálók, a világ vezetői vagy a társadalom perfériájára szorulók.  Mindenki a boldogságot óhajtja, csak éppen más-másképpen képzeli el azt. Az ember tragédiája az, hogy elképzelései ritkán találkoznak a Sors egyetértő akaratával. Ez jó eséllyel egészen addig így is marad, amíg az önismeret útjára nem lép.
Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész) Az önismeret négyesfogata (Sors és önismeret – 2. rész)

2018.02.27. 17:00
Amikor megpillantunk egy rólunk készült fotót vagy videofelvételt, vagy kissé óvatlanul nézünk a tükörbe, bizony  számíthatunk meglepetésekre. Ha Te is éltél már meg hasonlót, akár pozitív, akár negatív értelemben, tudod, hogy külső nézőpontból nem pont olyannak látszunk, mint amilyennek belül gondoljuk magunkat. Ez az állítás nem csupán testünk, de személyiségünk esetében is igaz.
Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész) Honnan ismerhető fel a messziről jött ember? (Sors és önismeret – 1. rész)

2018.02.20. 17:00
Bizonyára te is találkoztál már az életben olyan fájdalmas jelenségekkel, amelyeket rajtad kívül álló okoknak tulajdonítottál. Ezen okokat időnként könnyen más emberekben véljük megtalálni, néha azonban hitünk (vagy hitetlenségünk) szerint a véletlen vagy Gondviselés, más szóval a Sors számlájára írjuk a történteket. Vajon mit kezdhetünk ezekkel az eseményekkel, ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni a Sors szeszélyének?
Változás és Teljesség Változás és Teljesség

2018.02.06. 17:32
Különleges szerepet kaptál az Egység Valóságában. Erről, a függésekről és a Tudatosságról szól Dr. Hoffmann Gergely írása.
Szabad akaratunk valójában illúzió Szabad akaratunk valójában illúzió

2018.01.30. 21:32

Nem az az igazán fontos kérdés, hogy mi van a tudattalanban, hanem az, hogy létezik-e egyáltalán a személyes, "tudatos én", vagyis az, aminek magunkat gondoljuk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész

2018.01.23. 17:00

A Pont-pszichológia sokat segít a jelenségek és az ezotéria lépcsőfokainak megértésében. Megmutatja a keresőre leselkedő veszélyeket; az első két lépcsőfokon a naivitást, a guru-betegséget, a spirituális úton-állást, a belső törekvések háttérbe szorulását a külvilággal szemben, a harmadikon pedig az örök kereső-betegséget, a korai elköteleződést és kiégést. Most a negyedik lépcsőfokkal foglalkozunk.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész

2018.01.16. 17:00
Hogyan lehetséges az, hogy az álguruk, a "spirituális útonállók" annyi áldozatot szednek?
Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész

2018.01.09. 17:00

Az Egység felé haladó, a köznyelv szerint "spirituális úton járó" ember könnyen elveszhet az ezotéria címszó alatt elé bukkanó lehetőségek között. Ha Te is érezted már magad így akár a holisztikus könyvek sokaságát látva a könyvesboltokban, akár a tanfolyamok, gyógyító eljárások tömkelegét szemlélve az interneten, ez az írás segíteni fog abban, hogyan haladj tovább az úton. A sikeres választás kulcsa az, ha rálátsz, hol is tartasz saját utadon. Ennek megértését a Pont-pszichológia egyszerű rendszere könnyíti meg számodra. Lássuk hát, melyek az ezotéria máris magad mögött hagyott lépcsőfokai, és melyek azok, amelyek még várnak rád!

A vízcsepp újévi üzenete A vízcsepp újévi üzenete

2018.01.02. 17:58
Újévi igen tanulságos bejegyzésünk a vízcseppnek köszönhető, aki izgalmas írást küldött A Végtelen Hírmondó című kozmikus magazin számára. Ez annyira megragadta a szerkesztő fantáziáját, hogy fel is kereste őt további kérdéseivel, amelyekre a tóban fürdőző vízcsepp készségesen válaszolt is. Most a vízcsepp rövid írását és a beszélgetés talán legérdekesebb részét olvashatod.
Az Ünnep ajándéka: Az elengedés Az Ünnep ajándéka: Az elengedés

2017.12.23. 17:00
Az év vége mindig a számvetés ideje. Ahogy az évszám mozdul, úgy érezzük mi is a változás szükségszerűségét. Joggal. Az óévben cipelt, fölöslegessé váló terhek elengedése nélkül az új esztendő adta lehetőségek teljes befogadása nem lehet sikeres. Ebben a színdarabban a változáshoz szükséges tisztítótűz szerepét a Szeretet ünnepe alakítja.