Blog

Köszöntünk honlapunkon!

A Kvantumiskolát Dr. Hoffmann Gergely orvos,  tanár, hipnoterapeuta és természetgyógyász alapította és vezeti. Szerteágazó ismereteiből és tapasztalataiból  a pszichológia, pszichoszomatika és az igényes ezotéria területeiből egységes rendszert alkotott. A Pont-pszichológia és ezen belül a TÉT önismereti és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai és önismereti programjaink résztvevői, valamint könyveink olvasói mindannyian valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezhessenek. 

Az 1+2 éves Transzperszonális Életút-tanácsadó képzés (TÉT Alap- és Mesterképzés), a Kvantumiskola zászlóshajója is ezekre a rendszerekre épül.

Nézd meg itt, mi mindent találsz nálunk!

Kvantum-Blog

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész

2018.01.16. 17:00
Hogyan lehetséges az, hogy az álguruk, a "spirituális útonállók" annyi áldozatot szednek?
Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész

2018.01.09. 17:00

Az Egység felé haladó, a köznyelv szerint "spirituális úton járó" ember könnyen elveszhet az ezotéria címszó alatt elé bukkanó lehetőségek között. Ha Te is érezted már magad így akár a holisztikus könyvek sokaságát látva a könyvesboltokban, akár a tanfolyamok, gyógyító eljárások tömkelegét szemlélve az interneten, ez az írás segíteni fog abban, hogyan haladj tovább az úton. A sikeres választás kulcsa az, ha rálátsz, hol is tartasz saját utadon. Ennek megértését a Pont-pszichológia egyszerű rendszere könnyíti meg számodra. Lássuk hát, melyek az ezotéria máris magad mögött hagyott lépcsőfokai, és melyek azok, amelyek még várnak rád!

A vízcsepp újévi üzenete A vízcsepp újévi üzenete

2018.01.02. 17:58
Újévi igen tanulságos bejegyzésünk a vízcseppnek köszönhető, aki izgalmas írást küldött A Végtelen Hírmondó című kozmikus magazin számára. Ez annyira megragadta a szerkesztő fantáziáját, hogy fel is kereste őt további kérdéseivel, amelyekre a tóban fürdőző vízcsepp készségesen válaszolt is. Most a vízcsepp rövid írását és a beszélgetés talán legérdekesebb részét olvashatod.
Az Ünnep ajándéka: Az elengedés Az Ünnep ajándéka: Az elengedés

2017.12.23. 17:00
Az év vége mindig a számvetés ideje. Ahogy az évszám mozdul, úgy érezzük mi is a változás szükségszerűségét. Joggal. Az óévben cipelt, fölöslegessé váló terhek elengedése nélkül az új esztendő adta lehetőségek teljes befogadása nem lehet sikeres. Ebben a színdarabban a változáshoz szükséges tisztítótűz szerepét a Szeretet ünnepe alakítja.
Kétféle szeretet - Ég és föld! Kétféle szeretet - Ég és föld!

2017.12.19. 17:40
Képzeld magadat a feltételes „szeretet” tárgyának helyébe. Hogyan éled meg azt, amikor akarnak, elvárnak tőled valamit a szeretetért cserébe? Mit érzel, amikor azt hallod, „ha ilyen vagy, szeretlek”, „ha megteszed ezt, szeretlek”, vagy ami még rosszabb: „ha nem csinálod meg, nem szeretlek”? Úgy érzed, kapsz valamit, vagy úgy, hogy adnod kell?
A boldogsághoz való viszonyod meghatározza az életedet A boldogsághoz való viszonyod meghatározza az életedet

2017.12.12. 17:44
Akár tudunk róla, akár nem, a boldogság az az állapot, amely bizony mindannyiunkat foglalkoztat. Vagy azért, mert keressük, de nem találjuk, vagy azért, mert éppen most birtokoljuk, és semmiképpen nem akarjuk elveszíteni. Bármelyik legyen is a helyzet, mindenképpen függünk a boldogságtól. Ezt a függést pedig nagyon könnyű kihasználni.
Miért jár Isten színházba és mi köze a Végtelennek a jegyszedő nénihez? (Nem) mese. Miért jár Isten színházba és mi köze a Végtelennek a jegyszedő nénihez? (Nem) mese.

2017.12.05. 17:17
Isten élete nem könnyű. Amióta megteremtette az időt, azóta néha azt érzi, valahogy sosincs elég belőle, máskor meg azt sem tudja, mivel üsse el. Ma is nehezen döntött, hiszen Minden egyformán kedves a számára.
Mi az igazi TITOK? Mi az igazi TITOK?

2017.11.28. 17:10

Titok, vonzás törvénye, tudatos teremtés. Ha egy kicsit is érdekel az ezotéria, biztosan találkoztál már ezekkel a fogalmakkal. Lehet, hogy könyveket is olvastál e témákról. Ha mégsem működik úgy a vonzás törvénye az éltedben, ahogyan szeretnéd, érdemes elolvasnod ezt az írást.

Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot! Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot!

2017.11.21. 17:00

A sors szándéka szerint minden kapcsolat fejlődik, ha jó irányba halad.  Ezt mutatja be a 12 kapcsolati sorsfeladat, amelyet most megismerhetsz. (Ez A Karma és a kapcsolatok bejegyzés-sorozat 3. része. Az első rész minden kapcsolatod közös célját, a második rész azok legfontosabb tanításait mutatta be.)

Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait! Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait!

2017.11.14. 17:00

A Karma célja valójában mindig ugyanaz: a Szeretet. (Erről előző bejegyzésünkben részletesen olvashatsz.) A Szeretet gyakorlására e világon messze emberi kapcsolataid a legalkalmasabbak. Most azt vizsgáljuk meg, mire tanít a Sors a kapcsolataidon keresztül.

Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja? Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja?

2017.11.07. 17:00

Minden kapcsolat az Égben köttetett, legalábbis a szó karmikus értelmében. Nincs véletlen találkozás. Mindnek értelme, oka és célja van, amit a Sors határoz meg.

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész

2017.10.31. 16:41

A bejegyzés első részében a párkeresés és egymásra hangolódás első három szintjét vizsgáltuk meg, és megállapítottuk, hogy többnyire ezek alapján hozunk döntést a párkapcsolatról. Ez megnyugtatóan hangzik, de minél magasabb szintről tekintesz a kapcsolataidra, ezt egyre inkább látszatnak, és egyre kevésbé valóságnak találod majd.

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája

2017.10.24. 17:00

Aligha létezik az emberiséget ősidőket jobban foglalkoztató kérdés mint a párválasztás és a szerelem. Érthető ez, hiszen születésünk pillanatától hiányosnak éljük meg magunkat. (Ez alól a magukat tökéletesnek beállító narcisztikusok sem kivételek, nekik is szükségük van másokra, akikhez képest jobbak, szebbek lehetnek.) Az első légvételünktől sőt fogantatásunktól kezdve függünk a külvilágtól, és ez a függés vágy képében jelenik meg.

A tudomány rossz? Az ezotéria őrültség? ​Ismerd meg a tiszta tudás két fő akadályát! A tudomány rossz? Az ezotéria őrültség? ​Ismerd meg a tiszta tudás két fő akadályát!

2017.10.17. 16:25

Rengeteg előítélet övezi az ezoterikus szemléletet a tudomány hívei körében. Sajnos nekem is számos olyan tapasztalatom van, amely az óvatosságra int e téren. A körültekintés azonban nem válhat szkepticizmussá, mert az egy tudós részéről a világ megismerésének lehetőségeit korlátozza.

Numerológia, asztrológia és pszichológia végre Egységes rendszerben! 2. rész Numerológia, asztrológia és pszichológia végre Egységes rendszerben! 2. rész

2017.10.10. 17:02

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy az analógiás gondolkodást képviselő asztrológia és számmisztika magasabb szintről tekint az emberre és a világra, mint a racionalitás talaján álló tudományos pszichológia. Ez az emelkedettség gyorsabb információszerzést tesz lehetővé, ám könnyen eshetünk a magaslati betegség csapdájába, vagy hullhatunk alá elszédülve a porba. Emiatt nagyon fontos látnunk, hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz úgy ezek a rendszerek, hogy az valóban szolgálja, és ne determinálja az életünket és lelki fejlődésünket! Ma ezt vizsgáljuk meg.

Numerológia, asztrológia és pszichológia végre Egységes rendszerben! Numerológia, asztrológia és pszichológia végre Egységes rendszerben!

2017.10.03. 17:00

Ha te is nyitott vagy az ezoterikus tanításokra, bizonyára találkoztál már számmisztikai jellemzéseddel, vagy nézegetted a horoszkópodat - esetleg a különféle asztrológiai előrejelzéseket. Ha a pszichológia is érdekel, legalább egy tesztet kitöltöttél már, akár online, akár papíron. Ha éreztél már valaha is gyermeki izgalmat a kiértékelések olvasása vagy meghallgatása előtt, biztos lehetsz benne, az önismeret mindenkiben ott lappangó igénye tudatosult ekkor benned. Mai bejegyzésünkből azt tudhatod meg, hogyan lehet ezeket az információkat úgy használni, hogy az a játék örömén túl valódi segítséget is nyújtson számodra.

Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer? Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer?

2017.09.26. 17:00

Ha megkérdezel egy embert, mit keres leginkább az életben, különféle válaszokat kapsz. Az egyik sikert, hatalmat, sok pénzt, a másik beteljesült szerelmet, mély barátságokat vagy szép családi életet, a harmadik kalandokat, élményeket, a negyedik a szépséget, az örök igazságot vagy éppen az élet értelmét. Mi a te válaszod?

Mi köze a lomtalanításnak a spiritualitáshoz? Mi köze a lomtalanításnak a spiritualitáshoz?

2017.09.19. 16:20

Ez a fotó a múlt héten készült a Kvantumiskolában a lomtalanítás napján. A lomtalanítás sok régi, számunkra már értéktelen dolog elengedésére tanít. A fizikai lomok hatása egyértelmű, ám a lelkünkben hordozott lomok és kacatok is komoly károkat tudnak okozni: Kötődések formájában akadályozzák kibontakozásunkat.

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész

2017.09.12. 17:00

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a tanulás és gyógyulás vágya a holisztikus iskolát keresők körében gyakran együtt jelentkezik. Ismétlésképpen álljon itt az ezotéria iránt fogékony tanulni vágyók négyféle csoportja. Akkor tartozol ezekbe, ha

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?  1. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?  1. rész

2017.09.05. 17:00
A spirituális utat járó ember napjainkban elég nehéz helyzetbe kerül akkor, amikor az olvasás és előadások hallgatásának fázisan túljutva tovább szeretne lépni. Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.