Tudatosság és Szabadság - A Te történeted

2017.01.17. 17:30

Tudatosság és Szabadság - A Te történeted

Tudatosság és Szabadság - A Te történeted

A tökéletes Tudatosság mindenben jelen van. Az atomokban, minden vízcseppben, az összes sejtben, élő vagy holtnak hitt, fejlődő vagy lebombló anyagban. Mindent a Tudatosság hat át és rendez el. Ez az Egység, létezésed mély valósága. Különleges szerepet kaptál az Egység Valóságában. Rólad szól ez a bejegyzés.

A Tudatosság keresését az élményekkel kezded

Bár minden Egy, emberként lehetőséged van ezt a Mindenséget személyes megfigyelőként, "én"-ként tapasztalni. Életed minden öröme és bánata ebből az azonosulásból ered.  Ahogy minden "én",  úgy te is hajlamos lehetsz beleragadni az élményekbe. Egészen addig teszed ezt, amíg a (pozitív vagy negatív) élmények okozta ismerős érzéseknél erősebbé nem válik benned a hiányérzet.  Azt érzed meg ekkor, hogy amit látsz, tapasztalsz, nem teljes. A Teljességet keresed, ami a Tudatosság másik neve.

A Szabadság vágya segít előre lépned

A Tudatosság valójában Szabadság. Kötöttségektől mentes, tiszta Létezés. Tested, gondolataid, érzelmeid, én-meghatározásod azonban fájóan függnek a téged körülvevő világtól, a rád ható erőktől és benyomásoktól.  Ennek felismerése után (egy perccel, napokkal vagy évtizedekkel később) egyszer csak eljön a pillanat, amikor azt mondod: "Elég! Szabadságra, valódi Önmagamra vágyom!" Ekkor lépsz tudatosan a spirituális útra.

A spiritualitás kudarcai

Lehet, hogy nem spiritualitásnak nevezed, lehet, hogy nevet sem adsz neki, a lényeg Egy: Innentől a lelki fejlődés, a transzcendens Én, a Tudatosság keresése lesz a legfontosabb a számodra. Bizonyára kipróbálsz különféle "csoda-módszereket", elolvasol száz könyvet, meghallgatsz sok órányi előadást. Mégis, azt tapasztalod, hogy sebeid mégis fájnak. A Szabadság még nem érkezett el. Nem érted, hogyan lehetséges az, hogy bár a Teljesség felé indultál, mégis esendőségeddel szembesülsz újra és újra.

Azonosítsd a Tudatosság hiányából fakadó félelmeket!

Ismerős?

Ha eljutottál idáig az olvasásban, vélhetően az. Ideje hát tovább lépned. Első lépésként felismered, hogy ebben poláris világban minden erőnek ellenereje is van. Nincs ez másképp a saját erőid esetén sem. Belső ellenerők húznak vissza, miközben előre haladsz. Nem, nem gonoszságból, hanem félelemből, ami a Tudatosság hiányából fakad. Félnek a nagy kalandtól, a messzeségbe vivő úttól, amelyre rálépsz. Segítségre szorulnak, nem támadásra.  Pszichéd korai, apró gyermeki részei ők.

Szabadságod alapja a kapcsolat

Éppúgy a Te valóságod elemei, ahogy a transzcendenssel kapcsolódni vágyó magasztosabb részeid is. Nem hagynak el, és nem hagyhatod el őket. A kapun csak együtt léphettek át. A velük való kapcsolat lehet bár számodra a spiritualitás próbatétele, valójában az Egység felé vezető út ajándéka. Korai én-részeidet mély önismereti munkával ismerheted és szeretheted meg. Igen, az eddiginél is mélyebb és elkötelezettebb munkával. Ez adja számodra a fejlődés lehetőségét. Ez a Szabadság kihívása.

Vállalod ezt a kihívást?

Dr. Hoffmann Gergely orvos-hipnoterapeuta, természetgyógyász írása.

Ha a fenti kérdésre a válaszod IGEN, a TÉT Alapkézést Neked találtuk ki.

Ha szeretnél jobban megismerni minket, mielőtt belevágsz ebbe a 15 hónapos  kalandba, egy napos speciális Kapcsolatok TÉT-je programunkon és ezen az előadáson is lehetőséget adunk rá.