A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!

2018.04.24. 17:00

 A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!

A szimbólumok ereje jobbá teszi a kapcsolataidat!

A legtöbb kislány (és sok kisfiú is) arról álmodik, hogy megtalálja az Igazit. Aztán a legtöbben felnőtt fejjel, jó pár csalódás után rájövünk, hogy egy párkapcsolat nem fenékig tejfel. Még egy kis idő után meg arra is, hogy az exeink sokban hasonlítanak egymásra. Ha voltál (vagy épp most vagy) hasonló helyzetben, jó ha tudod, a szimbólumok segíthetnek abban, hogy megértsd a saját mozgatórugóidat.

A szimbólumok kimozdíthatnak a holtpontról

Persze nem csak a párkapcsolat, hanem szinte minden emberi kapcsolat meglehetősen bonyolult. Miért pont azokat a barátokat választod? Miért nem jössz ki valamelyik felmenőddel? Netán miért toportogsz évek óta anyagilag, egzisztenciálisan egy helyben? Miért van az, hogy ha látszólag minden adott is, akkor sem érzed  magad boldognak? Hát kérem Embernek lenni komplikált egy dolog… viszont mióta az emberiség létezik próbálja megfejteni saját magát, a saját mozgatórugóit. Bár a szimbólumok egyes korokban más mögöttes tartalommal bírhattak, a gyökereik mégis ugyanoda vezethetnek vissza. Ha megérted ezeket az ősi szimbólumokat, az segít, hogy megértsd saját magad. És sok évnyi, évtizednyi toporgás után tovább tudj lépni.

A párkapcsolat és az Istennők

A szimbólumok vizsgálatának egyik módja, ha megkeressük, hogy milyen Isten, vagy Istennő ‘lakik benned’. A mitológiában azt látod, hogy mindennek megvolt a saját Istensége, aki bizonyos tulajdonságok összességét személyesítette meg. Nézzük példának Hérát, a családi tűzhely őrzőjét. Ha lélektanilag Te Héra típusú nő vagy, akkor számodra az átlagnál fontosabb lehet, hogy legyen egy stabil párkapcsolatod, és hogy kimondd a boldogító igent. S ha  már kimondta, a Héra nő sok esetben akkor is ragaszkodik ehhez, ha ‘beledöglik’. Tehát ha felismered magadban Hérát, rájössz, hogy min kellene változtatnod.

A felismerés 3 pozitív hatása a jelenlegi életedre

  • jobban megismered önmagad, ez által megérted a mozgatórugóidat is
  • jobban megérted a környezetedben élőket
  • jobban kézben tudod tartani a saját életed


A szimbólumok segítenek, hogy segíthess

Ha ‘segítő’ vagy, tehát emberekkel foglalkozol nap mint nap, a szimbólumok ismerete szinte alapkövetelmény. Legyen férfi vagy nő, a párkapcsolat, az anyagi, egzisztenciális kérdések, vagy épp családi gondok állandóan felmerülnek. Sok időt, energiát, és bizony baklövést takaríthatsz meg, ha megtanulod a mitológiai Istenek és Istennők által képviselt szimbólumok összességét. Leegyszerűsödik az életed, hiszen egy évezredek óta remekül működő rendszert kapsz, amit be tudsz építeni a saját eszköztáradba.

Évtizedek tapasztalatainak esszenciája lehet a tiéd!

Fucskó Ibolya több, mint húsz éve, az Álmok világában felismert szimbólumok segítségével, kitartó munkával jobbá tette a saját életét. A tudásvágya tovább vezette a mitológia, a Jung-i pszichológia felé. Az általa összegyűjtött hatalmas tudás esszenciáját most átadja neked! Használd ki, hogy az önismereti tárházad egy újabb eszközzel gyarapodhat, mert lehet, pont ez lesz az, ami tovább segít az utadon.

Tudj meg még többet a benned élő Istenek hatalmáról itt.

Vas Maya írása