Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája

2018.05.01. 19:02

Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája

Minden férfi Isten! A párkapcsolat szimbolikája

“Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit” Karinthy Frigyes sorait olvasva szinte mindenki felsóhajt, hogy ‘hát ja’. Az ideális párkapcsolat keveseknek adatik meg. Már pártalálás is nehezen megy, ha meg végre megvan, hajlamosak vagyunk ‘bojkottálni’ a kapcsolatot. Persze nem direkt, csak mert nem értjük egymás nyelvét. Hogyan is értenénk, hiszen a legtöbbször saját magunkkal sem vagyunk tisztában, nem ismerjük a mozgatórugóinkat. A jó hír, hogy a szimbólumok megismerésével jobban megértheted magad, és Őt is.

Az ősi szimbólumok megkönnyítik az életed

Méghozzá nem csak a szerelemben. Mert a párkapcsolat nagyon fontos, de ott van még a főnök, a munkatársak, az üzleti partnerek. Az ősi archetípusok megismerésével hozzájuk is kapsz egy szótár szerűséget. Felismered rajtuk, bennük az alapvető jellemzőket, ez által jobban ki tudsz velük jönni. És azt csak nagyon halkan súgom meg, hogy jobban is tudod őket arra felé terelni, amerre Te szeretnéd.

Istenek és párkapcsolat?

Bizony. Én sem hittem volna, hogy milyen erős az összefüggés. Bevallom, mikor pár hete beültem Fucskó Ibolya ‘Istennős’ szemináriumára úgy voltam vele, biztos nagyon jó lesz (Ibolya mérhetetlen tudású, csodás előadó), de voltak kételyeim, hogy én, személy szerint mire tudom majd használni a tanultakat. Háááát…. volt néhány ‘aha’ élményem. Elsősorban önmagamról, de a hozzám közel álló ‘nőszemélyekről’ is. Nem akarlak traktálni a magán-nyűgeimmel, de az tuti, hogy az akkori felismeréseim által már elindult egy változás bennem, és láss csodát, az életemben is.

Minden férfi Isten

Ha férfi vagy, nyilván most bőszen bólogatsz. Ha nő vagy, számolgass kicsit. Hány olyan férfi van körülötted, aki jelentős szerepet játszott, játszik az életedben? Ha hasonlóságot vélsz felfedezni köztük, az jelentem, nem a véletlen műve. Az ősi Istenek nem csak a szimbólumok világában léteznek, hanem a mindennapjainkban is.

Az Isten jön és megy

Hermész például újjászületés, az utazás, a pásztorkodás istene, a tolvajok patrónusa és az istenek hírnöke volt. Ha egy Hermész archetipusú férfiba szeretsz bele, ez persze nem feltétlenül azt jelenti, hogy meglép a pénztárcáddal, de lehet, hogy a szíved elrabolja, és elfut vele, mint a szél. Nem éppen egy hűséges típus. Ismerek férfiakat, akik egyik nőtől a másikig ugrálnak, és bár vágynak ‘igazi otthonra’, mégsem tudják megteremteni. Ha férfi vagy, és a szimbólumok közül rád Hermész a legjellemzőbb, a megismerésével megértheted a ‘mehetnékedet’ (vagy épp menekülhetnékedet...), így megtanulhatsz ‘maradni’ is. Persze ő csak egy az archetípusok közül. A párkapcsolat, munka, és az élet egyéb területeinek megértéséhez, és jobbá tételéhez jó, ha a többieket is megismered.

Találkozás az Istenekkel

Tökéletes alkalom erre Fucskó Ibolya szimbológus, tréner szemináriuma, ahol az ősi archetípusos szimbólumok mellett megismerkedhetsz a jungi pszichológiával, és a gyakorlatok jóvoltából önmagaddal. Mindezt (Ibolya jóvoltából) oldott, családias légkörben, sok nevetéssel.

Szóval akár férfi vagy, akár nő, a ‘Bennünk élő Istenek’ tárt karokkal várnak rád :) A szimbólumok által itt kapcsolatba kerülhetsz velük.

Vas Maya írása