A szimbólumok álom-terápiája

2018.07.10. 17:00

A szimbólumok álom-terápiája

A szimbólumok álom-terápiája

Azt hiszed, hogy mindig tudatosan döntesz? Tehát tudod, hogy pl. miért vállalsz el, vagy épp utasítasz vissza egy állást? Miért a magas, sötét hajú férfiakhoz, vagy épp az alacsony, törékeny alkatúakhoz vonzódsz? Azt hisszük, tudjuk, mit miért csinálunk, ki miért áll közel hozzánk, vagy épp miért ver ki tőle a víz.

Ha jobban belegondolsz, rájössz, hogy valójában sokszor hasonlóan döntesz, választasz.

Ha még jobban belegondolsz, olyan érzésed van, hogy mintha valami minta lenne ebben az egészben. És tényleg van. Tudattalan mintázatok, amelyeket meg kell kell értened, ha jobban szeretnéd irányítani a saját életed. A szimbólumok ebben segítenek. Kvázi ők a te saját terapeutáid, csak meg kell tanulnod a nyelvet, amit beszélnek.

A szimbólumok az Álmokon keresztül üzennek

A motiváció arra, hogy az ember elkezdjen foglalkozni az álmaival, a legtöbbször az, ha valami rémséges történet újra-meg újra ‘kísérti’ az éjszakáját. Pedig az álmok nem csak a szorongás, a félelem világából üzennek nekünk, hanem azokból a mesésekből is, amelyeket szeretünk, amelyek után az egész napunk valahogy jó lesz. Felcsaphatod Krúdy Gyula Álmoskönyvét, ez persze kellemes szórakozás, de az ‘álomfejtés’ kicsit több ennél. Van egy úgynevezett egyetemes szimbólumrendszer, ami mindannyiunk életében hasonlót jelent, mert ugyanazok a gyökereink. És van emellett a saját, egyéni szimbólumrendszerünk.

 A motiváció az, hogy Boldog legyél

Mit jelenthet neked az, ha elkezdesz foglalkozni az álmaiddal? Rengeteget. A feldolgozatlan problémáid elkezdenek letisztulni. Nem ismétlődnek tovább a kellemetlen helyzetek az életedben. Például nem hagyod többé, hogy kihasználjanak. Nem érzed többé vesztesnek magad sem a magánéletben, sem a munkában. A szimbólumok megértése egy folyamat, mely szinte az első pillanatától felismeréseket, és sokszor megkönnyebbülést ad neked. 

A szimbólumok Álom-vezetője 

Fucskó Ibolya több, mint 20 éve kezdett el az Álom és a szimbólumok világával foglalkozni. Az önmagán, saját életében szerzett pozitív tapasztalatok indították arra, hogy másoknak is segítsen. A 12 foglalkozás alatt (az elméleti tudás átadása mellett) rengeteg gyakorlati feladat segítségével vezet ki a saját Álom-világodból, hogy ne Ébren Álmodó legyél, hanem valóban éld, és megéld az Életed.

A műhelymunka végére meglesz a saját, személyre szóló szimbólum-szótárad. Egy saját kódrendszered, amellyel sokkal jobban megérted önmagad, a cselekedeteidet, a meglévő vagy leendő párkapcsolatodat, a gyerekeidet.  Olyan kódrendszered lesz, amelyre utána életed minden napján támaszkodhatsz.

Vas Maya írása

Ha szeretnéd, hogy a szimbólumok a segítőid legyenek, tarts velünk az Álmok és szimbólumok műhelyen!