A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész)

2018.04.10. 17:06

A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész)

A szellemi mérgezés hat stádiuma.
(Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész)

Valamennyi ősi gyógymód az Univerzum egészével összefüggő lényként szemléli az embert. Ahogy létezésünk lényege túlmutat a fizikai valóság határain, látszólag elkülönült részeink is egymással kapcsolatban állva, összetett rendszerként működnek. Bár napjaink modern tudománya már elkezdte (újra) felfedezni ezt a természetes összetartozást, a jelenkorban még uralkodó racionális szemlélet a valóságot és magát az embert is elemeire szabdalva, részleteiben vizsgálja.

Test és psziché

Az egyes mozaikdarabkáknak, a gondolkodás, az érzelmek és a test világának elkülönült szemlélete azonban előnnyel is jár! Hiszen hiába tudjuk azt, hogy a bevitt táplálék rezgése befolyásolja az elménkben felbukkanó információkat, bizony magam is láttam már dühödt vegetáriánust és jámbor hentest egyaránt. Így – bár az igazi böjt a tudat tisztulását is elősegíti –, nem elégedhetünk meg csupán az étrendi változás, a friss levegő és a mozgás jótékony hatásaival, amikor szabadulni akarunk a mentális mérgektől, és különösen nem, ha megelőzni szeretnénk a gondolati „elsavasodást”.

A mérgezés stádiumai

Bár a szellemi méregtelenítés és prevenció egyértelműen szükséges, ennek hogyan-ja már fogósabb kérdés. A kvantum-pszichológia minden rész-jelenséget az Egész megnyilvánulásaként értékel. A részek lehetséges pozícióit egyetemes törvények  szabályozzák, ahogy a kölcsönhatásukból eredő folyamatokat is.  Érdemes ezért a testi mérgezés folyamatából kiindulnunk, amely ugyanazt a mintázatot jeleníti meg egy másik színtéren.

1. A lehetőség. A világ és közvetlen környezeted is tele van mérgező anyagokkal. Felismerheted ezt, ha körülnézel a háztartásodban. A mentális mérgekkel sincs másképp. A negatív impulzusok egész nap bombázzák elmédet, elég csak a buszon utazók melankolikus arckifejezésére, a sorban álláskor türelmetlenkedőkre vagy a TV-híradók „horror-félóráira” gondolnod.

2. Kapcsolódás.  Ebben fázisban a jelenlévő méreg kapcsolatba lép a testeddel. A megevett-megivott méreg egy része befogadásra talál, más része gyorsan távozik az emésztőrendszer (alsó) hivatalos vagy (felső) vészkijáratát használva. Ugyanez a két út áll az ingerküszöbödet átlépő gondolati szennyezések előtt is. Megszabadulhatsz egy negatív impulzustól gyorsan, de elkezdhetsz rágódni is rajta, hogy megemészthesd.

3. Heveny mérgezés. A befogadott és megemésztett mérgek felszívódva már hatni tudnak a testre, de befolyásuk a szervezet általános állapotán, a máj és a vesék méregtelenítő képességén és az immunrendszer erején is múlik. A mentális mérgek hatása szintúgy függ az aktuális pszichés állapotodtól. Tapasztalhattad már, hogy ugyanaz a bántó történés vagy gondolat alig hat rád, amikor jó napod van, és teljesen letaglóz, amikor a „ma minden összeesküdött ellenem” hangulatban talál.

4. Idült mérgezés, lassú pusztulás. Az emberi szervezet ellenálló képessége figyelemre méltó. A táplálékkal bevitt megannyi adalékanyag, kétes eredetű kémiai származék ellenére is évtizedekig tud jól vagy kielégítően működni. A folyamat azonban a mélyben zajlik, és lassan felhasználja a belső energia-tartalékokat. Az állandósult mérgezettség állapotában a felszín alatt készül kitörni a vulkán, és ez egyszer be is következik – ahogyan az alkoholista mája is felmondja a szolgálatot tíz vagy húsz év után.

5. Az összeomlás bekövetkezhet akár olyan stressz hatására is, amelyet egy egészséges test meg sem érezne. Ugyanez a helyzet a pszichés mérgekkel is. A tartós mérgezés legyengíti a mentális immunrendszert, eltorzítja a gondolkodás- és látásmódot. A világ lehangoló, rossz, veszélyes hellyé válik, a barátok ellenséggé, a jövő szürkévé, majd feketévé. Ha ebből nem találsz kiutat, a méreg gondolkodásod, érzelmeid, mindennapjaid szerves részévé válik. Spirituális utad zsákutcába torkollik, és megkeseredett emberré válsz. Ez a

6. Végstádium, az életerő elvesztése, amelyben életeted kitölti a keserűség.  

Ne várd meg, hogy ez bekövetkezzen!

A bejegyzés 2. részében arról olvashatsz, mit tehetsz a megelőzés és gyógyulás érdekében. Olvasd tovább ide kattintva.

Dr. Hoffmann Gergely írása

Ha érdekel, hogyan okoz a pszichénk fizikai tüneteketek, és melyek a gyógyulás lehetőségei, megtudhatod ezen a 3 napos progamon!

A TÉT-rendszer saját spirituális utad és méregtelenítési lehetőségeid leghatékonyabb módjára tanít meg. Sajátítsd el az öngyógyítás és fejlődés alapjait ezen a programon!

Ha másoknak is segítenél, rendszerbe foglalnád tudásod, vagy bővítenéd segítői eszköztáradat ezzel a gyakorlatias, hatékony módszerrel, jelentkezz 2x1 éves tanácsadó-képzésünkre!