Önismeret = szándéknyilatkozat az univerzum felé

2017.03.21. 17:00

Önismeret = szándéknyilatkozat az univerzum felé

Önismeret = A boldogság szándéknyilatkozata

Szeretnéd tudni, hogy ki vagy? Ismerni önmagad? Mielőtt gyorsan és erősen bólogatnál, jól gondold meg a választ! Az önismeret útja ugyanis fájdalmas. Az elmúlt években sokszor éreztem, hogy nem is tudok már előre menni rajta. Hogy már csak kisgyerekként, vérző térddel, sírva, négykézláb mászok, vonszolom magam. És amikor elkezdtem meglátni a valódi önmagam… hát nem mindig voltam túl boldog a látványtól… Aztán szépen lassan azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a súly, amit a zsákomban cipelek. Könnyebben élem meg az élet nehézségeit, és bár néha itt fáj, ott sajog, az egészségi állapotom is alapvetően kezd rendben lenni.

Az önismeret útja sokféle lehet

Az elmúlt évtizedekben sokan fordultak hozzám tanácsért. Mindenki JÓL akart lenni, élni. És persze ha lehet, akkor már tegnaptól. De a lelki és a testi egészség nem olyan valami, ami egy két napos ‘guruképzőben’ a tiéd lehet. Az átmeneti enyhüléseken túl - és persze van, hogy annyi akkor pont elég - a hosszú távú eredményekhez kell a komoly munka, és az idő. Amit magadba feccölsz, magadra fordítasz. Nincs olyan tuti módszer, ami mindenkinél ugyanúgy működik. Akkor vagy jó helyen, ha meg tudod találni azt, ami a Te nyelveden beszél. Tehát érted, megérted, és adott esetben Te is szólni tudsz általa.

Felismerés: fél egészség

Mi is kell ahhoz, hogy meglegyen az a bizonyos ‘aha’ élményed? A jó hír, hogy bármikor megtörténhet. Lehet, hogy a postás, a tánctanár, vagy az üzleti partnered mondja ki azt a bizonyos mondatot, szót. Várakozhatsz erre, vagy akár elébe is mehetsz a dolgoknak. Az önismeret felismerései bármilyen területről jöhetnek, a lényeg, hogy hozzájuss az információhoz. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy az információt belső átalakulás kövesse.

Ahol az információ Tudássá válik

Na ezért (is) szeretem a Kvantumiskolát, mert itt tényleg ez történik. Sok jó dolog van a net-en, a különféle kurzusokon, de bevallom Dr. Hoffmann Gergelyen kívül még nem találkoztam olyannal, aki ilyen hatalmas tudással (az orvosi ismeretektől a pszichológián, asztrológián-számmisztikán át egészen a természetgyógyászatig és persze a spirituális tanításokig) bírna, és el is tudná magyarázni az egészet. Úgy, hogy megértsem. Nála sosem kellett úgy kezdenem egy mondatot, hogy ‘légyszi mondd úgy, mint egy hatévesnek, hogy felfogjam”. Ő ugyanis mindig úgy mond mindent, hogy mindenki értse. Nem kell diploma, egészségügyi végzettség, eljut hozzád amit mond, és valóban Tudássá, a saját felismeréseddé áll össze benned. A Kvantumiskolában ráadásul ‘nem úszod meg szárazon’, önismeret nélkül. Azt kapod, amit kérsz: Lehetőséget a mély, belső átalakuláshoz.

Önismeret és elköteleződés

A saját magunkban való búvárkodás már önmagában elköteleződést kell, hogy jelentsen. Ha pedig az ember egy éves képzésbe fog bele… nos, az egy hatalmas szándéknyilatkozat a világegyetem, Isten (nevezd úgy, ahogy a saját hitrendszeredbe belefér), végős soron Önvalód felé: ‘Igen, szeretném jobban megérteni magam, a világot, az összefüggéseket’. Hatalmas lépés volt számomra is. Jó néhány hónapnyi érzelmi hullámvasút van mögöttem, de minden perce megérte. A TÉT, a képzés többi része, és az önismereti csoportmunka is viszi amit, akit vinnie kell, s hozza azt, akitől, amitől az Egész-ség valóban a mindennapjaim része lesz.

Ha Te is szeretnéd a saját, egyedi utad járni, tudd, hogy nem vagy egyedül. Minden lépésnél ott leszünk veled, egymásnak. A Kvantumiskola áprilisban induló 15 hónapos képzéséről itt mindent megtalálsz.

Vas Maya írása