Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer?

2017.09.26. 17:00

Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer?

Te és a karma: Hogyan segít neked a TÉT-rendszer? 
 

Ha megkérdezel egy embert, mit keres leginkább az életben, különféle válaszokat kapsz. Az egyik sikert, hatalmat, sok pénzt, a másik beteljesült szerelmet, mély barátságokat vagy szép családi életet, a harmadik kalandokat, élményeket, a negyedik a szépséget, az örök igazságot vagy éppen az élet értelmét.

Mi a te válaszod? Ez fontos. Ennél is fontosabb azonban az, hogy mit vársz ettől a kereséstől? Ha mélyen magadba nézel, a válasz egy szó: Boldogság. A pszichológia közel száz éve kutatja az okát, miért nem vagyunk boldogok, és megtanítja számunkra, mi és hogyan romlik el. Nem sokat tud azonban arról, ennek mi az oka és a célja az életünkben. Ebben segít a TÉT.

A TÉT a pszichológiára épít

A TÉT (Transzperszonális életút-tanácsadás) egy olyan rendszer, amely a pszichológia, és különösen a fejlődés-lélektan eredményeit nagyon komolyan veszi. Ebben különbözik sok ezoterikus módszertől, és ez a különbség alapvető jelentőségű. A boldogság keresésének útján ugyanis a psziché, azaz a személyiségünk feltérképezése nélkülözhetetlen. Pszichés mintázataid meghatározzák, mire lehetsz képes, és mire nem. Önismereted segít megértened, mi megy könnyen, és mi nem. De ez csak az érem egyik oldala. A mérleg egyik serpenyőjében a személyiséged ül, amit én-nek nevezel, de a másik serpenyőben ott csücsül egy rajta látszólag kívül álló erő: a Karma.

A karma behatárolja a lehetőségeidet

A karma vagy sors olyan egyetemes törvény, amely meghatároz sok mindent: születésed helyét, idejét, körülményeit. Szüleidet, családodat, szociális környezetedet és persze genetikai lehetőségeidet is. Ez mind-mind determináció, vagyis eleve elrendeltség. A karma már születésed előtt behatárolja a lehetőségeidet. (A materialista gondolkodás ezt véletlennek nevezi, de ezen azért nem érdemes fennakadnod, mert a materialista gondolkodó saját énjét és gondolkodását is véletlennek tartja, kémiai anyagok produktumaként tekint rá. Molekulákkal pedig dőreség volna vitatkozni...) Inkább nézzük, hogyan kapcsolódik össze a sors és a pszichológia!

A pszichológia tanításai a karma megnyilvánulásait tükrözik

A fejlődés-pszichológia kutatásainak és nagyjainak (Freud, Ferenczi, Jung, Maslow, Erikson és így tovább) hála tudhatod, hogy jelenlegi személyiséged gyermekkori környezeted és kibontakozó én-csíráid egymásra hatásából alakult ki. Mivel mindkettő a karma hatálya alá tartozik, így valójában mostani személyiséged is determinált. A jó hír az, hogy semmi sem véletlen, mindennek oka van. A kérdés most már csak annyi, hogy mihez kezdesz jelenlegi önmagaddal, személyiségeddel. A pszichológia és az önismeret segít abban, hogy könnyebben menjenek a dolgaid, de nem ad választ a következő kérdésre:

Azért megy nehezen valami az életedben, mert a belső erőd kevés, személyiséged nem alkalmas rá, vagy azért, mert egyszerűen nem az a dolgod?

A TÉT, a karma és pszichológia szövetsége a kiteljesedésedet szolgálja

Ismét a karma siet a segítségedre: A sorsnak ugyanis nem csupán oka, de célja is van. Ez a cél megismerhető. Az asztrológia és az aritmológia (közismertebb nevén numerológia) évezredes tanításaiból kinyert információ révén megtudhatod, mi is, és mivel is van igazán dolgod az életben. Ez a tudás a pszichológiával összekapcsolva egy csapásra kerek egésszé teszi a képet! A boldogság már nem csupán hiányként jelenik meg az életdben, de azt az utat is látod, amelyen haladva a legbiztosabban elérhető az számodra. Ez a TÉT-rendszer lényege, amely önmagad kiteljesedésének irányát jelöli ki számodra. Ennek megismerése után már csak rajtad áll, elindulsz-e ebbe az irányba. Ebben áll a szabad akaratod.

A pszichológia és karma tanításait s gyakorlatban is használhatóvá tevő TÉT-rendszer megismeréséhez kattints ide.

A Kvantumiskola Egészségközpontjának szakemberei abban is segítenek, hogy könnyebben elindulj vagy haladj a számodra kijelölt úton. Ezért számtalan önismereti lehetőséget kínálunk számodra.