Mérföldkőhöz érkezett a TÉT®Akadémia

2018.07.01. 15:34

Mérföldkőhöz érkezett a TÉT<sup>®</sup>Akadémia

Mérföldkőhöz érkezett a TÉT® Akadémia.

Dr. Hoffmann Gergely írása

Közel 3 év alatt 100 körüli blog került fel honlapunkra, amelyekben különböző izgalmas témákat feszegettünk. A mai ünnepi alkalommal a bejegyzés rólunk, iskolánkról szól, amely új nevet kap most. 

A TÉT® AKADÉMIA név által jelzett rangért magam 15 évet, munkatársaimmal együtt pedig több, mint 7 évet dolgoztunk. A büszkeség persze ha helyénvaló is, továbbra is alázatra kell, hogy sarkalljon mindannyiunkat. Erre szükség is van, a belső utat járókra, a lelki segítséget vagy fejlődési lehetőséget keresőkre ugyanis számos tudatlanságból vagy negativizmusból fakadó veszély leselkedik. 

Az, hogy a névadással is megvártuk azt, amíg a fejlődésünk ezt indokolttá teszi, tükrözi szemléletünket:

A spirituális úton, az önismereti munkában ás az érett lelki segítővé válásban a belső indíttatás ugyan nélkülözhetetlen, de nem elegendő. A sikert a befektetett munka mennyisége és az alázat alapozza meg.

Ebben a szellemben dolgozunk ezután is, képezve és továbbképzve hallgatóinkat, támogatva a belső utat járókat, a leendő és aktív segítőket. Továbbra is azon leszünk, hogy olyan, valódi tudást nyújtó, szeretetteljes, kellően erőteljes és biztonságos pont legyünk ebben a kiszámíthatalan világban, amelyre bátran támaszkodhat minden útkereső, úton járó és lelki segítő.

Ha érdekel a történetünk, olvasd tovább ezt a bejegyzést.

Kezdetek - a tanítás és az önismeret fontossága

2003-ban kezdtem felnőttképzési oktatói munkámat, amely a 2005-ben megszerzett tanári végzettség felé vezető úton elsajátított és kialakított tanítás-módszertannal igyekzetem egyre hatékonyabbá tenni. A mai napig fontosnak tartom, hogy a Iskolánkban több pedagógus végzettségű oktató dolgozik, akik emellett mind segítők is.

A tanítás módszertana ugyanis nem csak a gyermekek, de a felnőttek oktatásában is legalább annyira fontos, mint az előadó felkészültsége.

Számtalan igen gyenge tantermi előadást hallottam egyetemi tanulmányaim során, amelynek "elkövetői" nagy tudású professzorok voltak, de részese lehettem friss tanársegédek lenyűgöző, tartalmas, jól felépített előadásainak is.

Iskolánk szakmai útja valójában az ezt követő nyolc év egészségügyi, segítői, természetgyógyászati  és ezoterikus képzésekben végzett oktatói munkával, számos képzési terv, tanrend és oktatási jegyzet elkészítésével vette kezdetét. Rengeteget tapasztalatot gyűjtöttem a felnőttképzésről, a jó és rossz vezetői döntésekről éppúgy, mint az ezotéria legnagyobb veszélyeiről, a paranormális képességek hajszolásáról, a spirituális egóról, vagy a vágyott feltétel nélküli szeretet és a hétköznapok érzelmi állapotai között tátongó szakadékról.

Pszichoterápiás tanulmányaim, önismereti munkám mind jobban meggyőztek arról, hogy a spirituális kereső mélypszichológiai megalapoztottságú önismereti munka nélkül sokkal nagyobb eséllyel lesz boldogtalanabb, mint boldogabb az "átlagembernél".

Akkreditáció – Iskolánk történetének első szakasza

Ezeket a tapasztalataimat foglalja össze a 2011. nyarán megírt A Végtelen Egyszerű című könyv, amelyet az iskolánkba érkezők jelentős része már évekkel ezelőtt olvasott. Hálás vagyok a könyv, és kistestvére, A Végtelen üzenetei sikerének.

Iskolánk tényleges működése (még név nélkül) 2011-ben, az ország több városában indított önismereti csoportokkal vette kezdetét. Ezekre a csoportokra épültek később a vidéken indított képzéseink.

Iskolánk a képzés szakmai programjával 2012-ben elnyerte az állami felnőttképzési akkreditációt.

Ezzel a PL6487 sorszámon regisztrált Kvantum-pszichológiai és életvezetési tanácsadó képzésünk lett Magyarország első (és az összes nem nyelvi felnőttképzési akkreditációt eltörlő új Felnőttképzési törvény miatt egyetlen) akkreditált kvantum-pszichológiai szemléletű képzése.

A felnőttképzési akkreditációval kapcsolatban sajnos sok téves (és megtévesztő) információ kering az interneten. Fontos tudnivaló, hogy az akrreditált képzések sikeres elvégzésének igazolása éppúgy nem kötelezte az államot a vizsgát tevő személy foglalkoztatására, mint az akkreditációval nem rendelkezőket. Ugyanakkor egyéni vagy társas vállakozás végzésére mind az akkreditált, mind a nem akkreditált képzést elvégzők számára lehetőség van. Örömünkre szolgál, hogy ezt egyre több végzett hallgatónk építi és viszi saját segítő praxisát.

Miért volt mégis fontos az akkreditáció számunkra és hallgatóink számára?

Az akkreditációnkra mint minőségbiztosításunk fontos elemére tekintettünk, amellyel az elbíráló szakmai testület képzésünket színvonalasnak és a kitűzőtt képzési célok elérésére alkalmasnak találta.

Akkreditációnkat megtekintheted itt.

A TÉT®-rendszer és történetünk második szakasza

Képzési programunkat 2014-ben jelentősen átalakítottuk, az országban először és egyedüliként integráltva tanácsadó-képzésünkbe az egyéni önismereti folyamatot. A korábbi évek oktatási tapasztalata és személyes önismereti munkám egyaránt azt igazolták, hogy az egyéni terápiás önismereti folyamat mélyebb átalakulást tesz lehetővé a csoportosan végzettnél. Ez akkor is igaz, ha az utóbbiban vannak olyan lehetőségek, amelyet az egyéni folyamat nem  tud kihasználni.

Aki hiteles tanácsadó szeretne lenni, annak személyisége mély rétegeit is át kell dolgoznia, és erre az egyéni önismereti munka alkalmasabb.

Az egyéni önismereti munka képzésbe integrálása éppoly' kevésbé egyszerű feladat, mint hallgatóink mind inkább személyre szabott munkájának biztosítása. Talán nem túlzás azt állítanom, hogy a magas követelményszint mellett ez a személyre szabottság és a hatékony önismereti munka biztonságát megteremtő otthonos, szeretetteljes közeg teszi iskolánkat egyedülállóvá.

Hallgatóink nem csak sok információt kapnak, hanem a komoly önismereti munkával a hátuk mögött dolgozó oktatóink és segítőink mindent megtesznek azért, hogy megkapják azt, amiért idejöttek: a spirituális fejlődésükhöz itt és most nélkülözhetetlen személyes átalakulás lehetőségét.

A spirituális út célja Egy, ám az út mindenkinél egyéni. 

Az évek során kidolgozott, kipróbált gyakorlatias TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer ennek az egyéni útnak a természetét mutatja meg. A TÉT®-rendszer hihetetlen módon megkönnyíti személyes életfeladatunk megértését.

Éveket (gyakran hiábavaló) munkáját takaríthatjuk meg azzal, hogy a TÉT®-rendszer használatával megértett sorsunk elfogadása és betejesítése felé haladunk.

2014-től a TÉT®-rendszer lett tanácsadóképzésünk módszertani alapja, képzésünk pedig 2+1 évfolyamos iskolává nőtte ki magát.

Történetünk következő fejezete most kezdődik!

A TÉT®-rendszer használatának előnyeit az elmúlt évek során több száz ember tapasztalhatta meg saját bőrén és kapcsolataiban. A 2017-es év végén megjelent a rendszert bemutató Pont a Karma című könyv, amely egyúttal a TÉT® Alapképzés tankönyve is.

A TÉT® már oltalom alatt álló védjegy, amely szándékaim, tapasztalataim és hitem szerint mindinkább az empátia és a tudatosönfejlesztés, az igényes ezotéria és a tudomány, érzelem és értelem kibékítésének szimbólumává válik.  

A képzésünk immár négy szintű: Önismereti képzés és 3 egymásra épülő, egyre nagyobb tudást adó és elkötelezettséget igénylő tanácsadói szintből épül fel. 

Iskolánk 2018. július 1-től ezért a rangjához méltó TÉT® AKADÉMIA nevet viseli. A név ugyan változott, de a lényeg ugyanaz maradt:

Az egyéni önismereti munka és a TÉT®-rendszer integrációjával hallgatóink valódi, belsővé tett, átélt tudással távozhatnak a képzésből, bár sokan közülük itt maradnak, hogy gyakornoki programunkban segítőként dolgozva támogassák a következő évfolyamokban tanulókat és fejlődőket.

Ez garantálja minden egyes tanévben újra és újra iskolánk szlogenjének beteljesülését:

Ez az a hely, ahol az információ Tudássá válik.