Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész

2018.10.02. 17:02

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben! 2. rész

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy az analógiás gondolkodást képviselő asztrológia és számmisztika magasabb szintről tekint az emberre és a világra, mint a racionalitás talaján álló tudományos pszichológia. Ez az emelkedettség gyorsabb információszerzést tesz lehetővé, ám könnyen a magaslati betegség csapdájába eshetünk, vagy elszédülve aláhullhatunk a porba. Emiatt nagyon fontos látnunk, hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz úgy ezek a rendszerek, hogy az valóban szolgálja, és ne determinálja az életünket és lelki fejlődésünket! Ma ezt vizsgáljuk meg.

A számmisztika 9 analógiás csoportja túlságosan zsúfolt

Jelen bejegyzésünkben a számmisztika és a pszichológia összefüggéseire helyezzük a hangsúlyt. Az elvek megértéséhez ez szerencsésebb választás, hiszen a csillagjegyekkel nem mindenki találkozott, de a számjegyekkel igen. A numerológiai elemzés azon alapul, hogy a születési dátumodban és nevedben felbukkanó számjegyek analógiás megfelelést mutatnak bizonyos személyiségvonásokkal vagy sorsra jellemző témakörökkel. Bár a megfigyeléseket bőséges tapasztalat támasztja alá, még avatott kezekben is van legalább három korlátja. Az első korlát az, hogy a világ szinte végtelenül bőséges jelenségtárát a 9 számjegy alapján mindössze 9 csoportba osztja. Ezért minden számjegyhez igen terjedelmes mennyiségű információ tartozik, amely túlságosan tág teret ad a jellemzéshez.

Míg a pszichológia pontos személyiségjegyeket határoz meg, a számok csak témaköröket jelölnek

A második korlát az, hogy míg a pszichológia és különösen a pszichoterápia képes a személyiség jellemzőinek viszonylag pontos leírására, addig a számmisztika nem. A számok témaköröket jelölnek csupán, nem konkrét megnyilvánulásokat. Lássunk erre egy példát! A 6-os a szám által meghatározott egyik témakör a család-otthon-gondoskodás tengely. Azok az emberek, akiknek a numerológiai képletében a 6-os szám hangsúlyos, bizonyosan szembesülnek ezen a területen kihívásokkal. A kihívás természete azonban sokféle lehet. Nagy családot, problémás házasságot éppúgy jelölhet a 6-os, mint nem várt gyermeket vagy gyermektelenséget. Egy családtag gondozása miatt félbetört karrier éppúgy okozhat gondot, mint a túlzott gondoskodásvágy, amely nem talál tárgyat maga számára. Nem csupán az nem látható, hogy a tág témakör melyik szelete jelenik meg az életben, még az sem, annak melyik pólusa. Túl nagy vagy túl kicsi, van, és emiatt teher vagy nincs, és ezért hiányzik - mind ugyanarról szólnak, de másképp.

Önismeret és számmisztika

A számmisztika harmadik korlátja, hogy még az évtizedek óta gyakorló elemzők sem értenek egyet az egyes számokhoz tartozó összes témakörben, bár az átfedés szerencsére jelentős, 90 százalék feletti. E három tényező együtt akkor is túl nagy bizonytalansági faktor a racionalitás hívei számára, ha értik az analógiás szemléletet. Túl nagy tere nyílik a megérzésnek, az intuíciónak. Ez elvileg az analógiás gondolkodás szintjén is túlmutató magas szintű tudáshoz való kapcsolódást jelent, de a személyiség árnyékában hordozott korai sérülések természetén is múlik, ki mennyire tiszta csatorna. Itt jön be a képbe az önismeret.

A pszichológia és a számmisztika Karácsonya

Az önismereti munka segít a belső, sokszor fel sem ismert akadályok elhárításában, és így az intuíció egyre hatékonyabban működik. Abban is segít, hogy a megérzéssel megjelenő Tudatosság magja termékeny táptalajra hulljon. Önismeret és pszichológiai tudás nélkül a számmisztika jelzései könnyen arra a sorsra juthatnak, mint a Pitagorasz-tétel a még összeadni sem tudó gyermek fejében. Ami nem csak gyorssá, de pontossá is teheti a személyiség-elemzést, az a pszichológia és a számmisztika Karácsonya. Ahogy a szeretet ünnepén mi, szerető és értő kezekben ők is kölcsönösen megajándékozzák egymást. A pszichológia ajándéka az elme szerkezetének tanítása, amely meghatározza, hogy a számok által jelölt tartalmak hogyan tudnak megnyilvánulni. A pszichoterápiás szemlélet pedig ezen túl a változás lehetőségét is megteremti. A numerológia ajándéka pedig az idő feletti uralom, amellyel a pszichológia által röghöz kötött gondolkodás szárnyra kaphat, és a személyes vizsgálatát az egyetemes felé tágíthatja. Így a gondolkodás beléphet nem csak a psziché, de az egész mindenség működését meghatározó mintázatok lenyűgöző birodalmába.

A TÉT®-rendszer ennél is többre képes

A pszichológia és fejlődéslélektan tanításait a számmisztika és asztrológia tudásával házasító TÉT®-rendszer a személyiség leírásánál is sokkal többre képes. A spirituális törvények által meghatározott sorsfeladatok tanítását, a karma kijelölte személyes utadat ismerheted meg benne. Azt az irányt, amely számodra a Végtelenbe, Egységbe, valódi belső Boldogságba vezető utat jelöli.

Hoffmann Gergely írása

Ha kedvet kaptál e három rendszer szemléletének és tudásának egyesítésére, és gyakorlatban azonnal használható módszerre vágysz, a TÉT® I. tréning és az arra épülő, pszichoszomatikát is magába foglaló TÉT®-tanácsadó képzés lehet a Te utad. Tudj meg többet a képzésről, és kattints ide!