Mit gondolsz, hány év alatt leszel jó lelki segítő?

2018.10.20. 15:43

Mit gondolsz, hány év alatt leszel jó lelki segítő?

Dr. Hoffmann Gergely írása

A hiteles, és jó segítők, akiket ismerek, elhivatottságuk és sok esetben adottságaik mellett sok éves munkával, tanulással és gyakorlattal váltak azzá, akik ma.

Ne hidd, hogy pusztán a meglévő adottság vagy egy pár hétvégés gyorstalpaló tanfolyam hiteles szakemberré tesz.

Ne hidd, hogy egy bármilyen, gyorsan megszerzett papír tesz valódi segítővé.

Sok munka, kitartás és elmondás szükséges hozzá.

Vannak, lesznek sokan, akik ennek az ellenkezőjéről próbálnak meggyőzni. Különleges képességeket, minden bajodtól való megszabadulást ígérnek pár nap vagy néhány hónap alatt. Azt ígérik, hamarabb válsz segítővé annál, mint amennyi idő alatt egy idegen nyelvből középfokú szintre eljutsz.

És vannak kevesen, akik nem hitegetnek azzal, hogy hamarabb leszel jó segítő, mint ahogy pszichoterapeuta (11 év), orvos (6 év), pszichológus (5 év), vagy akár villanyszerelő (2 év) lennél.

Segítőnek lenni hivatás, amelybe, hogy hitelesen végezhesd, maximálisan bele kell tenned magad. Ez sok év.

Megérteni a világot mozgató erőket önmagában is több év figyelem és tanulás.

Meggyógyulni 30 éve cipelt betegségekből hosszú munka.

Az élet csoda, de munka nélkül ezt nem tapasztalod meg. Akkor maradnak az illúziók, és a remény, hogy majd jön valaki, aki kívülről megoldja helyetted életed problémáit.

Nem jön.

Fejleszd magad, tegyél a változásért! Minden más idő, energia és pénzkidobás.

Önismeret. Tanulás. Gyógyulás.

Ezek az önfejlesztés formái. Egyik sem történik meg magától, egyiket sem kapod meg kívülről.

A TÉT® Akadémián mindhárom lehetőség nyitva áll a számodra.

Ha nem akarsz elköteleződni, olvashatod a könyveinket, eljöhetsz egy, két vagy négy napos programjainkra.

Ha elkötelezed magad az önfejlesztés mellett, legyen az számodra akár spirituális vagy hétköznapi út, a hosszabb önismereti csoportjaink és az egyéni önismereti terápia mellett két képzési lehetőséget is kínálunk:

Járhatsz hozzánk

- önmagad fejlesztéséért (tréningek, Önismereti képzés, vagy a Tanácsadó képzés a tanácsadó szintű vizsgák magasabb követelményei nélkül), vagy

- azért, hogy segítővé válj.

Utóbbi esetben keresztül kell menned a tisztítótűzön, saját mélységeiddel való szembenézésen, amely nélkül csak a papírjaid számát gyarapítanád.

Enélkül csak egód különbbé válásról szőtt vágyai elégülnének ki, és sokan ezt a vágyat jól ismerve kínálják tálcán számodra az illúziót, többnyire instant formában.

A komoly, kontroll elengedésével járó önismereti munka nélkül nem tudsz tartósan, mélyen átalakulni, és aligha várhatod ezt el a hozzád fordulóktól. Márpedig ezt várod el, mint lelki segítő.

Ezért az önismereti munka a lelki segítő hitelességének alapja. Ez nem puszta szórakozás, nem ezoterikus játék, hanem munka, helyenként fájdalmasan kemény munka.

Valamennyi végzett hallgatónk tanúsítja ezt, mégsem bánták meg, hogy végigcsinálták. Önmaguk olyan teljesebb megéléséhez jutottak, amelyért keményen megdolgoztak.

Van aki egy, van, aki több szintet lét. Nem egymáshoz, önmagához képest. A legkisebb lépés is olyan tudást ad, amelyet már senki nem vehet el tőlük.

Ezt látni boldogság, ahogy azt is, hogy sokan évek múltán jelentkeznek újra tanulni és dolgozni magukon.

A TÉT® Alap- és Mesterképzés szintjei azokat az egymásra épülő, egyre mélyülő tanulási és önismereti szinteket jelölik, amelyek alapot adnak arra is, hogy segítőként dolgozz.

Tedd meg a lépéseket a saját tempódban, haladj úgy, ahogy a sors és a lehetőségeid megengedik! Ehhez minden támogatást és segítséget megadunk.

Ha készen állsz a változásra, szeretettel várunk.

TÉT® AKADÉMIA

Otthon a spirituális úton.

www.kvantumiskola.hu/fooldal

(Szöveg és fotó: Hoffmann Gergely)