A gyógyulás szintjei

2017.05.23. 17:00

A gyógyulás szintjei

A gyógyulás szintjei

A betegség fogalma egyidős az emberiséggel. Már a barlangrajzok is ábrázoltak olyan beavatkozásokat, amelyek a gyógyítás korai formáit tükrözik. Mivel a szenvedés, fájdalom, testi tünetek azóta is létezésünk szerves megnyilvánulásai, nem csoda, hogy az évezredek során számtalan gyógyító módszer jelent meg a Földön. Napjainkra ráadásul a gyógyítás gombamód szaporodó fajtái bukkanak fel. Eligazodni e módszerek sokaságában szinte reménytelen. De csak szinte. Most abban segítek, hogy tisztábban láss ezen a területen.

----------

Neked mit jelent a gyógyulás?

Az emberek többsége gyógyulás alatt testi tüneteinek, panaszainak megszűnését érti, és ezt is várja el minden gyógyítótól. Ez annyira tipikus hozzáállás, hogy amikor a napokig kínzó fogfájás a fogorvosi váróban (hol máshol?) váratlanul eltűnik, nem egyszer a beteg fogja magát, és a vizsgálatot meg sem várva angolosan távozik. Akkor is, ha azt azért a legtöbb ember tudja, hogy a panasz nem maga a betegség, ahogy a tünet hiánya még nem feltétlenül maga az egészség.

Az egészség és a Loch Ness-i szörny

Egy közös vonásuk mindenképpen akad: hitelt érdemlően még senki sem tudta bizonyítani, hogy bármelyik is létezne. Az egészségügyi világszervezet (WHO) meghatározása szerint „az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jólét állapota, nem pusztán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.” Ez a mondat vélhetően leveszi a válladról azt a terhet, hogy a tartós, teljes egészség elérendő életcéloddá váljék. Elégedj meg a lehetségessel: Éld harmóniában, a lehető legkevesebb testi tünettel az életed! Ha reálisan méred fel a lehetőségeidet, a gyógyulás és az egészség ezt jelenti számodra.

A gyógyulás nem cél, hanem folyamat

A segítőtől mindenki legalább a csodát várja: "Íme, itt a bajom, vedd el tőlem." A gyógyító azonban nem szelektív hulladékgyűjtő, még csak nem is üvegvisszaváltó. A gyógyító mankó. Egy kéz, amelybe kapaszkodva elindulhatsz a gyógyulás útján. Legyen orvos, pszichológus, természetgyógyász, alternatív terapeuta, tanácsadó vagy spirituális segítő, ugyanazt jelenti számodra: lehetőséget, hogy változz, fejlődj! A gyógyulás ugyanis fejlődés, útja fölfelé visz. Ez azért törvényszerű, mert a betegség belőled fakad. Ha ebben kételkednél is, azt azért biztosan belátod, hogy veled történik meg. A betegséged a tiéd, és nem másé. Mivel a tiéd, érdemes megvizsgálnod, miért lepted meg magad ezzel az ajándékkal? Nézz egy pillanatra a tünet mögé, és meglátod a gyógyulás lépcsőjét! Sőt, ezzel máris megtetted az első lépést fölfelé.

A gyógyulás a felelősség vállalásával kezdődik

Az első lépés tehát a felelősség vállalásának aktusa: “Igen, a betegség az enyém, tehát közöm van hozzá. Így tehetek a gyógyulásomért is.” A második lépés így a testi panasz szintjéről eggyel feljebb visz: Ez az életenergia lépcsőfoka, amelynek megértéséhez nem kell pránával, meridiánokkal, csakrákkal túlbonyolítani a kérdést (bár bevallom, a Kvantumiskola képzésein időnként megteszem). Most elegendő a józan eszedre hallgatnod, és újra felidézned, hogy munka és pihenés, erőfeszítés és elengedés kettőse csak együttműködve hozhatnak harmóniát a hétköznapjaidba.

Az egészség energetikai szinten harmóniát jelent

A túlzott stressz kimerültséghez, energetikai egyensúlyod felborulásához vezet. Erről a lépcsőfokról már látod, hogyan vezet ez a test nyavalyáihoz. Ezen a szinten a pihenés, a természet, egy jó masszázs vagy energetikai kezelés segíthet. Ezek az eljárások nem csupán a gyógyulás eszközei, de az egészség megőrzésére is kiválóan használhatók.

Egy hét múlva innen folytatjuk, de a gyógyulást addig is elkezdheted.