Ezotéria a mindennapi valóság talaján

2017.05.16. 17:00

Ezotéria a mindennapi valóság talaján

Ezotéria a mindennapi valóság talaján

Az ezotéria valóban varázslatos. Így vagy úgy, mindannyiunkat érint, hiszen az ember - egy bizonyos ponton - elkezdi keresni önmagát, a kiteljesedést. Azonban rengeteg irányzat, és (bár Gergő - alias Dr. Hoffmann Gergely nem szereti ezt a kifejezést, azért csak leírom) ‘varázsló-kurzus’ létezik. Angyalok, entitások, előző életek, utaztatás, mágikus helyek, sámán- vagy épp boszorkány rituálék, tűzugrás, kézrátétel, energia átadás… a sor végtelen. Annak, aki valóban az útját keresi, vagy épp nagyon nem érzi jól magát a bőrében, az életében ez egy igazi útvesztő. Méghozzá - ha nincs mellette, mögötte aktív önismeret - egy nagyon veszélyes útvesztő.

Ezotéria - tényleg segít?

Igen, nagyon sokat. Csak nem mindegy, hogy hol, hogyan, mit, mikor és kivel (kikkel) gyakorlod, használod. 
Bármiféle spirituális élmény megéléséhez biztonságos környezet szükségeltetik. Persze megtörténhet otthon a saját lakásodban (velem ez gyakran megesik), a kocsiban (ez is, de ez speciel nem mindig veszélytelen), de azért - és főleg, ha még nem vagy gyakorló ‘látó’, jó ha nyugis környezetben vagy, olyasvalakivel, aki kvázi a biztonságos szálad ‘visszafelé’, ha mondjuk ‘utazol’, vagy épp ha fizikai rosszullétet érzel, megnyugtat, adott esetben segíteni is tud.

“Önismeret? Én már túl vagyok ezen!”

Ne tudd meg, hányszor hallottam ezt, meg olyanokat, hogy ‘már ismerem magam, már nincs szükségem rá, teljesen rendben vagyok’. Őszintén? Szerintem ezt maximum a Dalai Láma jelenthetné ki, ő viszont sokkal bölcsebb ennél. A ‘rossz’ hírem, hogy az önismeret nem egy, de sok életre szóló meló… S akár hiszed, akár nem, az ezotéria szerves része. Mert miért mész jósnőhöz? Azon túl, hogy szeretnéd, ha megsimogatná a buksid, hogy ‘tutira minden rendben lesz’, önmagaddal kapcsolatban vagy kíváncsi dolgokra. A Kvantumiskolába nagyon sok féle foglalkozású ember jár. Asztalos, tanár, diák, főállású anyuka, kineziológus, orvos, valamilyen terápiás kezelést végző, és bizony - ahogy én hívom - boszi. Azaz ‘látó’.

Alázat és folyamatos munka

A magam részéről picuri koromtól vannak ‘dolgaim’. Mondjuk úgy, hogy látok ezt-azt. Mielőtt bármilyen ámulatba esnél, közlöm, hogy Te is. Csak mi (akikre ezt a címkét aggatják) használjuk, fejlesztjük ezeket a képességeinket, Te pedig nem. Vagy még nem… Bár… ha volt már olyan, hogy megérezted, hogy ki hív a telefonon…

És tudod mit? Szerintem az ezotéria bármelyik irányát választó embereknek van talán a legnagyobb szükségük az önismeretre. Mielőtt vagyonokat fizetnél bárkinek azért, hogy ‘megszereljen’, kezd el szerelgetni saját magadat. Nem állítom, hogy fáklyásmenet lesz, de azt igen, hogy ezotéria ide vagy oda, jobban leszel. Égi és földi értelemben is.

A Kvantumiskolában több féle önismereti foglalkozás van, nézd meg, hogy melyik az, ami esetleg ‘megszólít’ téged :)