Szabad akaratunk valójában illúzió

2018.01.30. 21:32

Szabad akaratunk valójában illúzió

Szabad akaratunk valójában egy illúzió
a Harvard pszichológia professzora szerint is

Nem az az igazán fontos kérdés, hogy mi van a tudattalanban, hanem az, hogy létezik-e egyáltalán a személyes, "tudatos én", vagyis az, aminek magunkat gondoljuk.

Professzor Daniel Gilbert, a Harvard Egyetem kutatójának és oktatójának általános pszichológia órája tanulságként felveti a kérdést, amelyre a bölcsek már évezredek óta tudják a választ: Nem létezik személyes én. Az csupán illúzió, nem valóság.

De vigyázat, most jön az ezo-csapda:

Aki ezt olvasva egyetért, annak illuzórikus személyes én-je bólogat most: "ugye, tudtam". A személyes illúzióból enek sokszori ismétlésével sem lehet kiemelkedni. Az illúzióból az illúzió falainak lebontása segít kilépni.

A pszichológia azért roppant fontos, mert e falak természetét tárja elénk.

A pszichológia által önnön korlátaid mibenlétét ismered fel.

A kiúthoz ezeket apránként le kell bontani. Ennek eszköze az önismeret, amely a tudattalan bizonyos mélységeihez érve egyedül nem, csak önismereti terápia formájában végezhető.

Az illúziókból való szabadulás útja minden "illuzorikus én", tehát minden személyiség számára más és más. Van azonban egy iránytűd ehhez.

Személyes utad, a Karma által kijelölt út megismerhető.

Ezt a tudást tárja eléd az egyedülálló, pszichológiát, asztrológiát és numerológiát összekapcsoló önismereti és tanácsadó rendszer, a TÉT-rendszer.

Dr. Hoffmann Gergely írása.

Ismerd meg a TÉT-rendszert 2018. február 10-i nyílt napunkon!

4x1 napos TÉT Alaptréningünk 2018. április 20-án, 15 hónapos TÉT Alapképzés 2018. április 14-én kezdődik.

Jelentkezni fenti elérhetőségeinken tudsz.