Az élet teljességének vállalása: a szabadság

2015.09.15. 13:23

Az élet teljességének vállalása: a szabadság

Mi a szabadság?

Jó és rossz hír egyben: a szabadság Te magad vagy. Az, hogy hogyan éled meg a napjaidat, a pillanataidat. Persze sokszor minden teljesen kaotikusnak tűnik. A bennünk zajló eseményeket sem értjük, nemhogy azt, ami körülöttünk folyik. Ha megérted magad, megértesz mindent. A válaszok, amiket keresel, ott vannak benned. A szabadságot az adja, ha meghallod és megérted őket. Így már könnyű lesz azt tenned, amitől jól érzed magad az életedben. Mindannyian egy részei vagyunk az Egésznek. Van egy szimbólumrendszer, mely a világ minden pontján egyforma. Ha megtanulod, megismered önmagad.

3 egyszerű példa, amikor a szimbólumok szólnak hozzád

  1. ha álmodsz
  2. ha rajzolsz, vagy a lap szélére firkálsz
  3. ha ékszert választasz magadnak

Kulcs a szabadsághoz

Nap mint nap szimbólumokkal találkozol. Háromszöget vagy kört választasz, a virág vagy a fa, a Nap vagy a Hold tetszik jobban. Minden apróság egy-egy üzenet, mely lefordításra vár. A tudatalattid tudja, mire van szükséged, a jelképekkel üzen neked. A szabadság felé vezető úton ez egy eszköz, mely kulcsot adhat neked önmagadhoz.

Nem kell tovább bolyonganod

Egyedül nagyon nehéz, néha lehetetlen kibogozni saját magunkat. A jó hír, hogy nem vagy egyedül. Előtted már nagyon sokan bejárták ezt az utat. Jung, Erikson és a többiek mind segítenek, hogy könnyebben megismerd saját magad. Így megteremtheted a saját szabadságodat. A Pont-pszichológiai Szemináriumon mindenből a lényeget adjuk neked. Azt, ami számodra a leghasznosabb. Nem elméletekre tanítunk. A hétköznapjaidban is használható, gyakorlati tudásra teszel szert.

Mindened megvan, hogy Élj

Dr. Hoffmann Gergely, a Pont az élet című könyvében írta: „A kibontakozás az ember természetének a sajátja. Viselkedésünk tanulás eredménye, és tanulás útján megváltoztatható”.  A szabadság tárt kapukkal vár, csak annyi a dolgod: engedd meg magadnak, hogy szabad legyél. Tanulj, s a változás szinte magától eljön hozzád.

Ha Pont az életre vágysz, szeretnéd élvezni a szabadság minden ajándékát, várunk: http://kvantumiskola.hu/pont-pszichologia-szeminarium

Vas Maya