Az elengedés jobb, mint a stressz

2016.10.18. 17:08

Az elengedés jobb, mint a stressz

Az elengedés jobb, mint a stressz

Hányszor hallottad már mások szájából azt, hogy ’engedd el’? Biztos, hogy nem egyszer. Mert ragaszkodni nagyon sok mindenhez lehet. Régi szerelemhez, elképzelt életúthoz, munkához, betegséghez, haraghoz, gyűlölethez, sőt, még egy barátsághoz is. Az elengedés remek tanács, segít megelőzni a stressz nagy részét. Igen ám, de hogyan csináld?

Az elengedés a felismeréssel kezdődik

Felismerni a legnehezebb, hogy mit is kell elengedned. Még a rosszhoz is ragaszkodhatsz, mert azt már legalább ismered. Ez is egy fajta biztonság. Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy kinyisd az addig száz lakattal lezárt kapukat, belenéz önmagadba, hogy miért is nem mersz lépni. Az elengedés nem művészet. Az elengedés munka. Egy olyan kemény munka, ami megéri az árát.

Lásd az Egészet!

Az életed olyan, mint egy szövet. Az összekapcsolódó szálak nem csak belőled állnak. Része vagy valami sokkal nagyobbnak. Ahhoz, hogy önmagadat jobban megértsd, jobban meg kell értened az emberi természetet magát. Az elengedés nem csak a Te gondod. Milliárdnyi ember évezredek óta bíbelődik vele. Még az adott kor társadalmi normái is befolyásolnak. Meg kell felelni a családnak, a munkahelyen, a párodnak. Ez komoly stressz forrása lehet.

Ha megtanulod másképp látni magad, észrevenni az idők folyamán mindig felbukkanó mintákat, az elengedés is egyszerűbb lesz.

Az elengedés felszabadít

Joggal kérdezheted, hogy megéri-e a sok munkát, időt, energiát ebbe fektetned. Ha szeretnél boldogabb, teljesebb életet, mindenképpen. Meg fogod látni, az, ahogy megszabadulsz a béklyóidtól, maga az elengedés folyamata is hatalmas változásokat indít el. Elkezdenek bejönni a napjaidba az új emberek, új lehetőségek. Egy más, jobb, Teljesebb életminőséget tapasztalsz meg. Képezd magad! Tanulj! A ma problémáit nem lehet megoldani a tegnap tudásával.

Egy év nem a világ

Viszont az egész világot adhatja neked. A saját világodat. Jártas leszel az általános fejlődés- és transzperszonális pszichológiában. Képes leszel az embert (önmagadat is) holisztikus, testi-lelki-tudati és társadalmi lényként szemlélni. Jobb lesz a közérzeted, nem billensz ki egykönnyen az egyensúlyodból, könnyebben elbánsz a stresszel, és jobban kezeled a konfliktusokat. Mindezekben másoknak is támasza lehetsz. A Kvantumiskolát elvégezve ugyanis választhatod a segítővé, tanácsadóvá válás útját is. Ehhez is megkapsz minden segítséget szupervíziós csoprtjainkban.

Ha azonban tanulni nem szeretnél, kizárólag önmagad kiteljesítéséért, boldogságáért választod a Kvantumiskolát, élményközpontú önismereti programjaink és műhelyeink várnak rád. Ezek megismeréséhez kattints ide!

Vas Maya írása.