Mi a transzcendens? Láss túl az oroszlán farán!

2015.09.22. 14:25

Mi a transzcendens? Láss túl az oroszlán farán!

Mi a transzcendens? Láss túl az oroszlán farán!

A transzcendens szótól sokan tartanak. Úgy gondolják, a spiritualitással együtt ez valami elborult dolog, ami a valóságtól elrugaszkodott, lila felhőben lebegő emberekre jellemző. Az önmagukat realistának, ateistának, és még ki tudja minek beállítók szerint azokra, akiknek ’nincs ki mind a négy kerekük’. A jó hír, ha úgy hiszed, hogy valami van a kézzelfogható dolgokon is túl, nem vagy őrült. Csak érzed, hogy van valami a napi rohanáson, a pénzen, a gyerekszülésen kívül is. Valami, amit ha jobban ismernél, megtapasztalnál, boldogabb lehetnél.

A transzcendens maga az átalakulás

De miért és mivé kéne neked átalakulnod? Ha ki mered jelenteni, hogy Te így ahogy vagy, teljesen Rendben vagy, akkor nem kell. De ha egy kicsit is ott bujkál benned, hogy lehetne jobban, másképp élni, hogy lehetne másképp megélni a dolgokat, akkor már el is kezdtél változni. Maga a változás, az átalakulás a transzcendens. Mindenki formálódik az élete folyamán, persze nem feltétlenül abba az irányba, ami számára hosszú távon megadja békét és a boldogságot. A Tudatosság azonban mindig a jó irányba visz.

Önmagunk megismerése a kezdet

A világba Te is beletartozol, Te is a része vagy. Az önismeret segít megérteni azt ’Egységet’, amit Te jelentesz a világban. Ha megérted magad, jobban megérted, hogy miért reagálsz bizonyos helyzetekre úgy, ahogy. Miért az a bizonyos férfi vagy női típushoz vonzódsz. Miért érzed folyton azt, hogy sehová sem tartozol, miért kapsz mindig zsarnokoskodó főnököt. A transzcendens az, amikor összeáll a kép. És akkor ezek a helyzetek is megszűnnek. Jön egy férfi vagy nő, akivel mosolygósak lesznek a reggelek, egy szuper főnők, és nem érzed többé számkivetettnek magad.

A spiritualitás szabaddá tesz

Rengeteg manapság az egyház, szekta. Sokan mondják, hogy ilyen ’isták’, meg olyan ’…usok’. Az önismeret megadja neked azt a bátorságot, hogy nem lesz szükséged kapaszkodókra, gurukra, akiktől folyamatosan idézgetned kell, ha magabiztosnak akarsz látszani. Nem csak a felszínen, hanem a lényed legbelsejében is magabiztos leszel. A transzcendens megnyilvánul, azaz átalakulsz Önvalóddá. A két napos Kvantum-Pszichológia és Önismeret szeminárium olyan tudást és szemléletet nyújt, amely segít eligazodni a sokszor ellentmondásosnak tűnő természettudományos, pszichológiai és spirituális tanításokon. A transzcendens nem lesz többé egy elvont fogalom.

Az oroszlán fara

Ha a család, barátok elkezdenek macerálni, hogy elgurult-e a gyógyszered, amiért két napot a transzcendens dolgokkal akarsz foglalkozni, válaszolj nekik a világ egyik legnagyobb tudósának, Albert Einsteinnek a szavaival: „ A természet csak az oroszlán farát mutatta meg nekünk. De semmi kétségem afelől, hogy ott van az oroszlán is, még ha nem is lehet egyszerre látni az egészet.”

Dr. Hoffmann Gergely orvos, tanár, terapeuta vezetésével nem tévedsz el a transzcendens dzsungelében. Biztonságban fedezheted fel a saját Utadat.

Ha szeretnél túl látni az oroszlán farán, ezt egy szeretetteljes csapatban most megteheted! Engedd, hogy a transzcendens pozitív változásokat indítson el az életedben! 

Vas Maya