Főoldal (Kvantum-Blog)

Főoldal

Oktató- és Egészségközpontunkat Dr. Hoffmann Gergely orvos, tanár, hipnoterapeuta alapította és vezeti. Szerteágazó tapasztalatait és a különféle területeken szerzett tudását összegezve olyan rendszert épített fel, amely leendő segítők, régóta klasszikus vagy alternatív segítő pályán dolgozó szakemberek és az önismereti utat járók számára is egyaránt jól érthető könnyen és használható. 

A  Pont-pszichológia és a TÉT-rendszer egyedülállóan kapcsolja össze a pszichológia és egészségtan tudományát az ezoterikus tanításokkal. Ezekre épül a Kvantumiskola zászlóshajója, az 1+1 éves Tanácsadó-képzés is. Tudd meg, hogy ezen, önismereti műhelyeinken és könyveken túl mi mindent találsz még nálunk!

Kvantum-Blog

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?

2016.08.24. 18:00

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a tanulás és gyógyulás vágya a holisztikus iskolát keresők körében gyakran együtt jelentkezik. Ismétlésképpen álljon itt az ezotéria iránt fogékony tanulni vágyók négyféle csoportja. Akkor tartozol ezekbe, ha

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?  1. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?  1. rész

2016.08.17. 15:20
A spirituális utat járó ember napjainkban elég nehéz helyzetbe kerül akkor, amikor az olvasás és előadások hallgatásának fázisan túljutva tovább szeretne lépni. Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.
Kvantum és pszichológia? Mi közük egymáshoz? Kvantum és pszichológia? Mi közük egymáshoz?

2016.08.10. 15:10

Gyakran kérik tőlem, magyarázzam el, mi is az a "kvantum" és mit jelent a Kvantum-pszichológia kifejezés? Ebben a bejegyzésben most erről, valamint a spiritualitás és a pszichológia kapcsolatáról olvashatsz.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 3., befejező rész

2016.08.03. 15:20

Előző két bejegyzésünkben a spirituális úton járó ember elé tornyosuló kihívásokról és veszélyekről volt szó. Láthattuk, hogy a pszichológia sokat segít a jelenségek, a Pont-pszichológia rendszere pedig az ezotéria lépcsőfokainak megértésében. Megvizsgáltuk a keresőre leselkedő veszélyeket, az első két lépcsőfokon a naivitást, a guru-betegséget, a spirituális úton-állást, a belső törekvések háttérbe szorulását a külvilággal szemben, a harmadikon pedig az örök kereső-betegséget, a korai elköteleződést és kiégést.

Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 2. rész

2016.07.27. 15:20
Előző bejegyzésünkben a spirituális úton járó ember elé tornyosuló kihívásokról és veszélyekről volt szó. Láthattuk, hogy a pszichológia sokat segít a jelenségek, a Pont-pszichológia rendszere pedig az ezotéria lépcsőfokainak megértésében. Az első lépcsőfok az ezotériával való találkozás pillanata, a második pedig a külső világ és a belső hívás közötti ismétlődő ellentmondások okozta feszültség nehéz időszaka. Utóbbi három félmegoldást is kínál, ezek közül a belső törekvések háttérbe szorulását a külvilággal szemben és a guru-betegséget alaposabban is megvizsgáltuk. De hogyan lehetséges az, hogy az álguruk, a "spirituális útonállók" annyi áldozatot szednek?
Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész Hol tartasz a spirituális úton? Az ezotéria lépcsőfokai 1. rész

2016.07.20. 19:30

Az Egység felé haladó, a köznyelv szerint "spirituális úton járó" ember könnyen elveszhet az ezotéria címszó alatt elé bukkanó lehetőségek között. Ha Te is érezted már magad így akár a holisztikus könyvek sokaságát látva a könyvesboltokban, akár a tanfolyamok, gyógyító eljárások tömkelegét szemlélve az interneten, ez az írás segíteni fog abban, hogyan haladj tovább az úton. A sikeres választás kulcsa az, ha rálátsz, hol is tartasz saját utadon. Ennek megértését a Pont-pszichológia egyszerű rendszere könnyíti meg számodra. Lássuk hát, melyek az ezotéria máris magad mögött hagyott lépcsőfokai, és melyek azok, amelyek még várnak rád!

Az elengedés ‘Végtelen egyszerű’ Az elengedés ‘Végtelen egyszerű’

2016.07.12. 11:45
Ha azt kéred, hogy meséljek az egyik kedvenc könyvemről, a választás számomra végtelen egyszerű. Mert ez a könyv a ‘A Végtelen egyszerű’. Az első pillanattól rengeteget kaptam tőle.Olyan szerencsés vagyok, hogy már ‘kézirat korában’ olvashattam, s ha már a szerző (aki korábban a természetgyógyász iskolában a tanárom volt) megtisztelt a bizalmával, nem lehetett csak úgy átfutni rajta. Úgy éreztem, tartozom annyival, hogy szóról szóra, betűről betűre mindent értsek. Még azt is, amit nem akartam. Akkor még nem. A részek, melyekben a betegségek lelki okai voltak összegezve, szembesítettek egy rakás félelmemmel. És akkor az elengedés még szóba sem került...
Akadály vagy segítség? A karma szerepe az önismeret útján Akadály vagy segítség? A karma szerepe az önismeret útján

2016.07.05. 16:46

Talán Te is érezted már azt, hogy "szép dolog az önismereti munka, de azt is szeretném látni, hová is vezet valójában"! A spirituálisan nyitott ember számára ez nem kérdés: Célja az Egység, más szavakkal a Teljes Tudatosság. A kérdés inkább az, mikor és hogyan érhetjük ezt el? Érdemes alaposabban megvizsgálnunk ezt a témát, és szemügyre venni azt, mi is a karma szerepe ebben az egészben.

A karma olyan közismert kifejezés, amely alatt nagyjából mindenki azt ért, amit akar. Ugyanez a helyzet az önismeret fogalmával is, ezért ebben a bejegyzésben azt is tisztázom, magam mit gondolok a valódi önismereti munkáról.

A szabadság szárnyai 2. rész A szabadság szárnyai 2. rész

2016.06.27. 19:11

Előző bejegyzésünket a közkedvelt “Engedd el! Bocsásd meg! Ne izgulj!”  típusú tanácsokkal zártuk. A közkedveltség természetesen a tanácsod adó énünk számára igaz, amikor kapjuk, aligha tudunk mit kezdeni ezekkel a segítő szándékú javaslatokkal.

Amikor meghallod e tanácsokat, joggal teszed fel a kérdést: „Jó-jó, de könyörgöm, hogyan?

Joggal, mert nem érzed szabadnak magad a változtatásban, különben már régen elengedted, megbocsátottad volna. A szabadság még valóban nem a tiéd, mert megélésed az érzelmi állapotod rabszolgája, így azon nem változtat –  vagy ha igen, leginkább ront –  bárminemű hasonló, jó szándékú tanács.

A Szabadság szárnyai 1. rész A Szabadság szárnyai 1. rész

2016.06.18. 15:24
Érezted már valaha is korlátnak, gátnak az anyagi világot?  Nem vagy ezzel egyedül! Az útkereső, saját helyét a világban megérteni vágyó ember nem egyszer éli meg olyan tehernek a testét, amely akadályozza a boldog, kiteljesedett életben, a szabadság, a harmónia  megélésében. A nemes célokat kitűző, magasztos ideákat elérni vágyó személyiség számára ráadásul a XXI. századi rideg valóság is a szenvedés forrásaként jelenhet meg. A matéria sűrű, nehézkes világa a szárnyaló képzeletet fájdalmasan húzza vissza a rögvalóságba – egészen addig, amíg küzdesz ellene.
Hárman az önismeret útján: Mese 2. rész Hárman az önismeret útján: Mese 2. rész

2016.06.10. 15:20
A mese első részében megismerkedtünk Kutatóval és Pszichológussal, akik az Igazságot különböző módon keresték. Akárcsak ők, harmadik hősünk, Útkereső is különc gyerek volt, igazi kakukktojás. Még szülei sem értették, mi az az energia, amit lát vagy érzekel, és miért társalog folyton angyalokkal, szellemi entitásokkal, elhunytak vagy állatok lelkével. Sok-sok évnek, évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy felismerje, hiába vannak különleges képességei, hiába fordul a magasabb szférák felé, nem leli a boldogságot itt, e Földön.  Ez csalódással töltötte el, de megértette, hogy a spirituális igazságokat ebben a fizikai világban is meg kell találnia. Az önismeret és a pszichológia akkor még távoli fogalmak voltak a számára.
Hárman az önismeret útján: Mese 1. rész Hárman az önismeret útján: Mese 1. rész

2016.06.03. 16:54

Ez a rövid történet három emberről szól, akik mind a  tudás elkötelezett híveiként élték az életüket.  Kutató, Pszichológus és Útkereső egyaránt az igazságot keresték, ám mindannyian másképp tették ezt. Az első a természettudományos vizsgálódás útján járva, a második a pszichológia ösvényein bolyongva, a harmadik a hétköznapok felettit, az egyetemest kutatva haladt az Igazság felé. Bár sokáig nem ismerték egymást, egy valami már a kezdet kezdetén összekapcsolta őket: Noha ekkor még csak nem is sejtették, mindannyian az önismeret útját járták.  

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája 2. rész

2016.05.21. 15:41

A bejegyzés első részében a párkeresés és egymásra hangolódás első három szintjét vizsgáltuk meg, és megállapítottuk, hogy többnyire ezek alapján hozunk döntést a párkapcsolatról. Ez megnyugtatóan hangzik, de minél magasabb szintről tekintesz a kapcsolataidra, ezt egyre inkább látszatnak, és egyre kevésbé valóságnak találod majd.

Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája Kihívás és lehetőség – A párkapcsolat anatómiája

2016.05.15. 14:10

Aligha létezik az emberiséget ősidőket jobban foglalkoztató kérdés mint a párválasztás és a szerelem. Érthető ez, hiszen születésünk pillanatától hiányosnak éljük meg magunkat. (Ez alól a magukat tökéletesnek beállító narcisztikusok sem kivételek, nekik is szükségük van másokra, akikhez képest jobbak, szebbek lehetnek.) Az első légvételünktől sőt fogantatásunktól kezdve függünk a külvilágtól, és ez a függés vágy képében jelenik meg.

Karma és pszichológia - Kapcsolataid két arca Karma és pszichológia - Kapcsolataid két arca

2016.05.06. 22:49
Te is érezted már úgy, hogy egy párkapcsolatból vagy munkahelyről legszívesebben menekülnél, de képtelen vagy rá, mert valami benne tart? Éreztél már szülőként a gyermeked, vagy épp gyerekként valamelyik szülőd kapcsán tehetetlenséget? Bizonyára igen. Akár a benned lévő "se veled, se nélküled" kettősség feszít, akár a külső kényszer és a vágyaid között őrlődsz, előbb-utóbb megkérdezed: "Miért? Miért teszi velem ezt a Sors, és miért szenvedek így?".
A Sors szava 2. rész A Sors szava 2. rész

2016.04.29. 20:45
"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem..." ... ugye ismerős? A dalszöveg szerint a Sors olykor nem tudja, mit akar. Valójában sokkal inkább mi nem tudjuk, a Sors mit akar tőlünk. Hányszor tetted már fel a kérdést: "Miért?", vagy "Miért pont én?", vagy "Miért pont most?". Vagy leginkább: "Miért pont én és pont most?" A Végzet, a Karma úgy tűnhet, igazságtalan.
A Sors szava 1. rész A Sors szava 1. rész

2016.04.22. 20:08

Mielőtt a szavát hallani várva fülelni kezdesz, érdemes tisztáznunk, mi is az a Sors? Noha a mindannyian tudjuk, hogy létezik valami, ami hétköznapi énünkön túlmutat, és életünk történéseit befolyásolja, nehéz megfogalmaznunk, egyáltalán mi ez. Keleten karmának nevezik, amit sok helyen tévedésből jutalmazás-büntetés kettőseként értelmeznek, pedig ezek csak rá aggatott címkék.

Ezotéria a mindennapi valóság talaján Ezotéria a mindennapi valóság talaján

2016.04.13. 21:06
Az ezotéria valóban varázslatos. Így vagy úgy, mindannyiunkat érint, hiszen az ember - egy bizonyos ponton - elkezdi keresni önmagát, a kiteljesedést. Azonban rengeteg irányzat, és (bár Gergő - alias Dr. Hoffmann Gergely nem szereti ezt a kifejezést, azért csak leírom) ‘varázsló-kurzus’ létezik. Angyalok, entitások, előző életek, utaztatás, mágikus helyek, sámán- vagy épp boszorkány rituálék, tűzugrás, kézrátétel, energia átadás… a sor végtelen. Annak, aki valóban az útját keresi, vagy épp nagyon nem érzi jól magát a bőrében, az életében ez egy igazi útvesztő. Méghozzá - ha nincs mellette, mögötte aktív önismeret - egy nagyon veszélyes útvesztő.
 A stressz és az Isten - Rend-es dolgok  A stressz és az Isten - Rend-es dolgok

2016.04.07. 22:52

Bevallom, bennem régebben időnként felmerült, hogy ‘de jó lenne elvonulni - úgy minden elől. Nem jönnének a sárga csekkek, nem szólna be senki, nem ülnék a dugóban, nem lenne stressz. Szóval csak ücsörögnék és tök nyugi lenne. Erre mondta egy barátom, hogy “ha Isten azt akarná, hogy ülj egy hegyen, akkor ott már rég ott lennél. Nem ez a dolgod.” Köszi… A pszichológia tanulmányozása kevesebbet, az önismeret annál többet segített az elmúlt években. Kinek jó hír, kinek nem, de már nem szándékozom az életemet egy valamilyen Rendben leélni. Csak Rend-ben szeretnék lenni.

Szabadság és boldogság: Ábránd vagy lehetőség? Szabadság és boldogság: Ábránd vagy lehetőség?

2016.03.31. 21:51

Érezted már azt, hogy úgy igazából nincs semmi baj, teszed a dolgod, éled a napjaid, de valahogy olyan üres az az egész? Egyre gyakrabban veszem észre, hogy a beszélgetések közben ide lyukadunk ki az ismerőseimmel, és azokkal akik a Kvantumiskola után érdeklődve felhívnak. Előbb-utóbb előkerül a kérdés, hogy ‘de mi ennek az egésznek az értelme’? Mi a boldogság? És miért érzem azt, mintha be lennék zárva a saját hétköznapjaimba? Már azt sem tudom, mi is az a szabadság, kezdek belefásulni mindenbe…”