Blog

Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  tanár, hipnoterapeuta és természetgyógyász alapította és vezeti. Szerteágazó ismereteiből és tapasztalataiból  a pszichológia, pszichoszomatika és az igényes ezotéria területeiből egységes rendszert alkotott. A Pont-pszichológia és ezen belül a TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai és önismereti programjaink résztvevői, valamint könyveink olvasói mindannyian valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezhessenek. 

Ezekre épül a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés, iskolánk zászlóshajója, amelyet önismereti szinten és 3 egymásra épülő tanácsadói szinten is elvégezhetsz.

Nézd meg itt, mi mindent találsz nálunk!

Blogbejegyzések

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész

2018.08.14. 17:00
Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.
Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára! Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára!

2018.08.07. 17:00
Az élete értelmét és célját, vagy betegségei okát kereső ember nem találhat végső választ a spiritualitás nélkül. A spiritualitással való találkozás többnyire meghatározó élmény az életünkben, amely eltökéltté tesz bennünket a Végső Jó, a Feltételnélküliség, a Végtelen felkutatásában. A belső utat járó emberek többsége mégis testi betegségtől vagy lelki fájdalomtól szenved. A változáshoz, a gyógyuláshoz meg kell értenünk, hogy a hiba nem a világban van, hanem abban, ahogyan megtanultuk látni azt.
Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért

2018.07.31. 17:00

A megszületés utáni legfontosabb lépés a személyiség kialakulásához vezető úton az „én” határainak kialakítása. Ahhoz, hogy leválj az Egyről, az Egynek is le kell válnia rólad.

A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain

2018.07.24. 17:00
Bár egy pszichotikus állapotú ember látszólag közelebb van Istenhez, mint az őt elmegyógyintézetbe záró „érett felnőttek mégis boldogtalanabb. Ha valaki fejlődésének ezen a kezdeti stádiumán nem jut teljesen túl, szinte reménytelen kiegyensúlyozott, boldog életet élnie a későbbiekben.
Az elkülönülés, a szeretet, az anyázás és a nem-zés (A személyiség alapjai és a kvantum-pszichológia - 1. rész) Az elkülönülés, a szeretet, az anyázás és a nem-zés (A személyiség alapjai és a kvantum-pszichológia - 1. rész)

2018.07.17. 17:00

Az érett személyiség, de már egy 6-7 éves gyermek is önállóan, a külvilágtól elkülönülten, határok között tapasztalja meg önmagát. Ehhez épségben kell átvészelni az első hónapokat, és elkerülni a pszichózishoz vezető sérüléseket. Ez önmagában még nem elég az ép személyiség kialakulásához. Ez csak a kezdet, amely nélkül azonban nem tudsz tovább lépni.

A szimbólumok álom-terápiája A szimbólumok álom-terápiája

2018.07.10. 17:00

Azt hiszed, hogy mindig tudatosan döntesz? Tehát tudod, hogy pl. miért vállalsz el, vagy épp utasítasz vissza egy állást? Miért a magas, sötét hajú férfiakhoz, vagy épp az alacsony, törékeny alkatúakhoz vonzódsz?

Mérföldkőhöz érkezett a TÉT<sup>®</sup>Akadémia Mérföldkőhöz érkezett a TÉT<sup>®</sup>Akadémia

2018.07.01. 15:34
Közel 3 év alatt 100 körüli blog került fel honlapunkra, amelyekben különböző izgalmas témákat feszegettünk. A mai ünnepi alkalommal a bejegyzés rólunk, iskolánkról szól, amely most új, az elmúlt évtizedben kivívott rangjához méltó nevet kap. A TÉT® AKADÉMIA név által jelzett rangért magam 15 évet, munkatársaimmal együtt pedig több, mint hét évet dolgoztunk. A büszkeség persze ha helyénvaló is, továbbra is alázatra kell, hogy sarkalljon mindannyiunkat. Erre szükség is van, a belső utat járókra, a lelki segítséget vagy fejlődési lehetőséget keresőkre ugyanis számos tudatlanságból vagy negativizmusból fakadó veszély leselkedik. Továbbra is azon leszünk, hogy valódi tudást nyújtó, szeretetteljes, kellően erőteljes és biztonságos pont legyünk ebben a kiszámíthatalan világban, amelyre bátran támaszkodhat minden útkereső, úton járó és lelki segítő. Ha érdekel a történetünk, olvasd el ezt a bejegyzést.
Mire jók a szimbólumok, amikor megáll az ész? Mire jók a szimbólumok, amikor megáll az ész?

2018.06.25. 17:00

Megtörtént már Veled is, hogy százszor átgondoltál egy számodra nehéz helyzetet, vagy kikérted barátaid, segítőid véleményét egy bonyolult kapcsolatodról, és mégsem érkezett el a megoldás? Ha hajlamos vagy ilyenkor mások vagy önmagad ostorozására, jó, ha tudod: Az általad is megélt helyzet egyáltalán nem ritkaság, sőt kifejezetten általános jelenség. Valójában az ego természetéből fakad.

Mi az, ami garantálja a spirituális utad sikerét, mégis hiányzik a legtöbb ezoterikus tanításból? Mi az, ami garantálja a spirituális utad sikerét, mégis hiányzik a legtöbb ezoterikus tanításból?

2018.06.19. 17:00
A karmáról szóló, ezoterikus körökben terjengő információk tapasztalataim szerint ritkán szentelnek figyelmet az élet útján haladó és olykor bukdácsoló emberi személyiségnek. Ez olyan féloldalasságot eredményez, amely miatt a belső utat járó ember komoly csapdába eshet. Tegyük hát teljessé a képet!
Sémák, szokások, előítéletek és tudatosság Sémák, szokások, előítéletek és tudatosság

2018.06.12. 17:00

Ha valakiről az az első információd, hogy politikus, sztár, futball szurkoló, máris van egy elképzelésed, képed róla. Ha az „aki a virágot szereti, …”, „aki hazudik, az …” típusú mondatokat be tudod fejezni, máris ismersz sztereotípiákat. Ezek már bizonyos embercsoportokra vonatkoznak. Lényegük, hogy általuk már azelőtt lehet véleményünk egy személyről, mielőtt egyetlen szót is váltottunk volna vele. A benyomások sémákba, kategóriákba, típusokba rendezése tehát segít eligazodni minket a mindennapi információ áradatban, ugyanakkor könnyen ezek csapdájába is esünk.

Ember és Sors: Így élhetsz teljesebb életet! Ember és Sors: Így élhetsz teljesebb életet!

2018.06.05. 17:00

Amikor minden elképzelésed és erőfeszítésed dacára balul sülnek el a dolgok, könnyen érezheted úgy, hogy Te és az élet mintha nem ugyanazt akarnátok. Ma arról olvashatsz, hogyan tudod ezt a szakadékot áthidalni.

Érzések és megérzések: A Tudatosság jelei vagy akadályai? Érzések és megérzések: A Tudatosság jelei vagy akadályai?

2018.05.29. 17:00
A Tudatosság nem azonos a gondolkodással. Ha a legmagasabb szintű spirituális tanításokon elmélkedsz is, akkor sem a Tudatosságban vagy, csupán gondolkodsz róla. Ez éppen olyan különbség, mint a térkép nézegetése és az adott táj megismerése között tátongó szakadék.  Noha a szakadék nem hidalható át gondolkodásod átalakításával, a fényévnyi távolságot egyetlen lépésnyire zsugoríthatod általa. Mai bejegyzésünkben azt vizsgáljuk meg, hogyan érheted ezt el.
A Tudatosság és a gondolkodás A Tudatosság és a gondolkodás

2018.05.22. 17:00
A Tudatosság nem ismerhető fel csak úgy, ránézésre. Egy magas Tudatossággal élő személy lehet, hogy éppen úgy könyvet olvasva vagy az ablakon kinézve ül melletted a buszon, ahogy egy spirituális értelemben alacsonyabb szinten rezgő utitárs. A viselkedés csupán egy függöny, amelyet el kell húznod ahhoz, hogy tisztábban láthass e téren.
Hogyan léphetsz be a Tudatosság birodalmába? Hogyan léphetsz be a Tudatosság birodalmába?

2018.05.15. 17:00

Ha Téged is érdekel az ezotéria, biztosan találkoztál már a Tudatosság kifejezéssel. Ennek a fontos és gyakran használt kifejezésnek azért érdemes cikket szentelnünk, mert maga a szó teljesen más jelent, ha spirituális és mást, ha pszichológiai vagy hétköznapi értelemben használjuk. 

Mi az, amit az önismereti terápiát végzők legjobban sajnálnak? Mi az, amit az önismereti terápiát végzők legjobban sajnálnak?

2018.05.08. 17:05

Saját praxisom, önismereti (személyiségfejlesztő) terápiát végző munkatársaim és a Kvantumiskolát elvégző, az itt tanultak alapján segítő tanítványaim egyaránt azt tanúsítják, hogy az avatott segítő által vezetett önismereti terápiát végzők szájából ez hangzik el a leggyakrabban:

Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája Minden férfi Isten? A párkapcsolat szimbolikája

2018.05.01. 19:02

"Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit” Karinthy Frigyes sorait olvasva szinte mindenki felsóhajt, hogy ‘hát ja’. Az ideális párkapcsolat keveseknek adatik meg. Már pártalálás is nehezen megy, ha meg végre megvan, hajlamosak vagyunk ‘bojkottálni’ a kapcsolatot. Persze nem direkt, csak mert nem értjük egymás nyelvét. Hogyan is értenénk, hiszen a legtöbbször saját magunkkal sem vagyunk tisztában, nem ismerjük a mozgatórugóinkat. A jó hír, hogy a szimbólumok megismerésével jobban megértheted magad, és Őt is.

 A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!  A szimbólumok erejével megjavíthatod a kapcsolataidat!

2018.04.24. 17:00

A legtöbb kislány (és sok kisfiú is) arról álmodik, hogy megtalálja az Igazit. Aztán a legtöbben felnőtt fejjel, jó pár csalódás után rájövünk, hogy egy párkapcsolat nem fenékig tejfel. Még egy kis idő után meg arra is, hogy az exeink sokban hasonlítanak egymásra. Ha voltál (vagy épp most vagy) hasonló helyzetben, jó ha tudod, a szimbólumok segíthetnek abban, hogy megértsd a saját mozgatórugóidat. A szimbólumok kimozdíthatnak a holtpontról.

A szellemi mérgezés megelőzése és gyógyítása  (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 2. rész) A szellemi mérgezés megelőzése és gyógyítása  (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 2. rész)

2018.04.17. 17:00
A szellemi méregtelenítés legalább olyan fontos a spiritualitás útját járó ember számára, mint a testi. A böjtölés és testgyakorlás mellett ezért erre is komoly figyelmet érdemes fordítanunk.
A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész) A szellemi mérgezés hat stádiuma. (Szellemi méregtelenítés és spirituális prevenció 1. rész)

2018.04.10. 17:06

Valamennyi ősi gyógymód az Univerzum egészével összefüggő lényként szemléli az embert. Ahogy létezésünk lényege túlmutat a fizikai valóság határain, látszólag elkülönült részeink is egymással kapcsolatban állva, összetett rendszerként működnek. Bár napjaink modern tudománya már elkezdte (újra) felfedezni ezt a természetes összetartozást, a jelenkorban még uralkodó racionális szemlélet a valóságot és magát az embert is elemeire szabdalva, részleteiben vizsgálja.

Honnan erednek a betegségek? Honnan erednek a betegségek?

2018.04.03. 17:00

Betegségnek többnyire azt nevezzük, amikor a testünk egy része láthatóan elváltozik vagy meghibásodik, és nem úgy működik, ahogy azt joggal elvárhatnánk tőle. Ez a definíció igen szegényes. A betegség ennél sokkal több, oka pedig nem egyszer jóval mélyebb gyökerű.