Blog

Következő programjaink

TÉT® I. Alaptréning 
4 nap október 27-től januárig. Már nincs szabad hely. Regisztrálj a következő tréningre!

Kapcsolatok TÉT®-je szeminárium november 24-én.
Ismerd meg kapcsolataid küldetését! Kedvezményes regisztráció november 6-ig.


Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  hipnoterapeuta, természetgyógyász és tanár alapította és vezeti. A spiritualitás, a pszichológia,  a pszichoszomatika és a természettudományok területein szerzett tudásából és tapasztalatából  egységes rendszert alkotott. A TÉT® önfejlesztő és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai programjaink résztvevői és könyveink olvasói valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezzenek. 

Ezekre épül a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés, iskolánk zászlóshajója, amelyet tudásod és önmagad fejlesztéséért és segítő munkád megalapozásáért vagy kiteljesítéséért egyaránt elvégezhetsz.Blogbejegyzések

Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot! Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot!

2018.10.23. 17:00

A sors szándéka szerint minden kapcsolat fejlődik, ha jó irányba halad.  Ezt mutatja be a 12 kapcsolati sorsfeladat, amelyet most megismerhetsz. 

Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait! Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait!

2018.10.16. 17:00

A Karma célja valójában mindig ugyanaz: a Szeretet. A Szeretet gyakorlására e világon messze emberi kapcsolataid a legalkalmasabbak. Most azt vizsgáljuk meg, mire tanít a Sors a kapcsolataidon keresztül.

Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja? Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja?

2018.10.09. 17:00

Minden kapcsolat az Égben köttetett, legalábbis a szó karmikus értelmében. Nincs véletlen találkozás. Mindnek értelme, oka és célja van, amit a Sors határoz meg.

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész

2018.10.02. 17:02

Az asztrológia és számmisztika magasabb szintről tekint az emberre és a világra, mint a racionalitás talaján álló tudományos pszichológia. Ez az emelkedettség gyorsabb információszerzést tesz lehetővé, ám könnyen eshetünk a magaslati betegség csapdájába, vagy hullhatunk alá elszédülve a porba. Hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz úgy ezek a rendszerek, hogy az valóban szolgálja, és ne determinálja az életünket és lelki fejlődésünket? 

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben.

2018.09.25. 17:00

Ha te is nyitott vagy az ezoterikus tanításokra, bizonyára találkoztál már számmisztikai jellemzéseddel, vagy nézegetted a horoszkópodat - esetleg a különféle asztrológiai előrejelzéseket. Ha a pszichológia is érdekel, legalább egy tesztet kitöltöttél már. Ha éreztél már valaha is gyermeki izgalmat a kiértékelések olvasása vagy meghallgatása előtt, biztos lehetsz benne, az önismeret mindenkiben ott lappangó igénye tudatosult benned. Hogyan lehet ezeket az információkat úgy használni, hogy az a játék örömén túl valódi segítséget is nyújtson számodra? Erről szól ez a bejegyzés.

Spirituális törvények vagy hétköznapok? Nem kell választanod! Spirituális törvények vagy hétköznapok? Nem kell választanod!

2018.09.18. 17:00

A spiritualitás nem egy külön világ, hanem hétköznapjaid minden apró történését átható rend. Törvényei folyton itt vannak veled, ki sem kerülheted őket.

A spirituális úton járás szabályai A spirituális úton járás szabályai

2018.09.11. 17:00
A spirituális úton járás törvényszerűségeit segítenek megérteni a mindennapi úton járás szabályai. A sokszor fel nem ismert tanulság könnyen érthető és nagyon sokat segít, ha megfogadod.
A gyógyulás útján A gyógyulás útján

2018.09.04. 17:00

A gyógyulás olyan komplex, több szinten zajló folyamat, amely nem egyszer a különböző módszerek művelőinek összehangolt munkáját igényli. A hagyományos és alternatív eljárások képviselőinek szembenállása csupán a szembenállók azonosulásainak erősítését, tehát egójuk körülbástyázását célozza, a gyógyulni vágyó ember valódi érdekeit szem elől veszti.

Ebből is látszik, hogy néha a gyógyítók is gyógyulásra szorulnak.

Tényleg fontos vagy Tényleg fontos vagy

2018.08.28. 17:03
Ez biztos. Ám ami valóban fontos, nem az Ego magáról alkotott képe, hanem az, aki valójában vagy.
Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész

2018.08.21. 17:00

Az ezotéria iránt fogékony tanulni vágyók alapvetően négy csoportba tartoznak. Szinte biztos, hogy jobb döntést hozol, ha tudod, melyik a legjellemzőbb Rád a négy közül!

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész

2018.08.14. 17:00
Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.
Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára! Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára!

2018.08.07. 17:00
Az élete értelmét és célját, vagy betegségei okát kereső ember nem találhat végső választ a spiritualitás nélkül. A spiritualitással való találkozás többnyire meghatározó élmény az életünkben, amely eltökéltté tesz bennünket a Végső Jó, a Feltételnélküliség, a Végtelen felkutatásában. A belső utat járó emberek többsége mégis testi betegségtől vagy lelki fájdalomtól szenved. A változáshoz, a gyógyuláshoz meg kell értenünk, hogy a hiba nem a világban van, hanem abban, ahogyan megtanultuk látni azt.
Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért

2018.07.31. 17:00

A megszületés utáni legfontosabb lépés a személyiség kialakulásához vezető úton az „én” határainak kialakítása. Ahhoz, hogy leválj az Egyről, az Egynek is le kell válnia rólad.

A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain

2018.07.24. 17:00
Bár egy pszichotikus állapotú ember látszólag közelebb van Istenhez, mint az őt elmegyógyintézetbe záró „érett felnőttek mégis boldogtalanabb. Ha valaki fejlődésének ezen a kezdeti stádiumán nem jut teljesen túl, szinte reménytelen kiegyensúlyozott, boldog életet élnie a későbbiekben.
Az elkülönülés, a szeretet, az anyázás és a nem-zés (A személyiség alapjai és a kvantum-pszichológia - 1. rész) Az elkülönülés, a szeretet, az anyázás és a nem-zés (A személyiség alapjai és a kvantum-pszichológia - 1. rész)

2018.07.17. 17:00

Az érett személyiség, de már egy 6-7 éves gyermek is önállóan, a külvilágtól elkülönülten, határok között tapasztalja meg önmagát. Ehhez épségben kell átvészelni az első hónapokat, és elkerülni a pszichózishoz vezető sérüléseket. Ez önmagában még nem elég az ép személyiség kialakulásához. Ez csak a kezdet, amely nélkül azonban nem tudsz tovább lépni.

A szimbólumok álom-terápiája A szimbólumok álom-terápiája

2018.07.10. 17:00

Azt hiszed, hogy mindig tudatosan döntesz? Tehát tudod, hogy pl. miért vállalsz el, vagy épp utasítasz vissza egy állást? Miért a magas, sötét hajú férfiakhoz, vagy épp az alacsony, törékeny alkatúakhoz vonzódsz?

Mérföldkőhöz érkezett a TÉT<sup>®</sup>Akadémia Mérföldkőhöz érkezett a TÉT<sup>®</sup>Akadémia

2018.07.01. 15:34
Közel 3 év alatt 100 körüli blog került fel honlapunkra, amelyekben különböző izgalmas témákat feszegettünk. A mai ünnepi alkalommal a bejegyzés rólunk, iskolánkról szól, amely most új, az elmúlt évtizedben kivívott rangjához méltó nevet kap. A TÉT® AKADÉMIA név által jelzett rangért magam 15 évet, munkatársaimmal együtt pedig több, mint hét évet dolgoztunk. A büszkeség persze ha helyénvaló is, továbbra is alázatra kell, hogy sarkalljon mindannyiunkat. Erre szükség is van, a belső utat járókra, a lelki segítséget vagy fejlődési lehetőséget keresőkre ugyanis számos tudatlanságból vagy negativizmusból fakadó veszély leselkedik. Továbbra is azon leszünk, hogy valódi tudást nyújtó, szeretetteljes, kellően erőteljes és biztonságos pont legyünk ebben a kiszámíthatalan világban, amelyre bátran támaszkodhat minden útkereső, úton járó és lelki segítő. Ha érdekel a történetünk, olvasd el ezt a bejegyzést.
Mire jók a szimbólumok, amikor megáll az ész? Mire jók a szimbólumok, amikor megáll az ész?

2018.06.25. 17:00

Megtörtént már Veled is, hogy százszor átgondoltál egy számodra nehéz helyzetet, vagy kikérted barátaid, segítőid véleményét egy bonyolult kapcsolatodról, és mégsem érkezett el a megoldás? Ha hajlamos vagy ilyenkor mások vagy önmagad ostorozására, jó, ha tudod: Az általad is megélt helyzet egyáltalán nem ritkaság, sőt kifejezetten általános jelenség. Valójában az ego természetéből fakad.

Mi az, ami garantálja a spirituális utad sikerét, mégis hiányzik a legtöbb ezoterikus tanításból? Mi az, ami garantálja a spirituális utad sikerét, mégis hiányzik a legtöbb ezoterikus tanításból?

2018.06.19. 17:00
A karmáról szóló, ezoterikus körökben terjengő információk tapasztalataim szerint ritkán szentelnek figyelmet az élet útján haladó és olykor bukdácsoló emberi személyiségnek. Ez olyan féloldalasságot eredményez, amely miatt a belső utat járó ember komoly csapdába eshet. Tegyük hát teljessé a képet!
Sémák, szokások, előítéletek és tudatosság Sémák, szokások, előítéletek és tudatosság

2018.06.12. 17:00

Ha valakiről az az első információd, hogy politikus, sztár, futball szurkoló, máris van egy elképzelésed, képed róla. Ha az „aki a virágot szereti, …”, „aki hazudik, az …” típusú mondatokat be tudod fejezni, máris ismersz sztereotípiákat. Ezek már bizonyos embercsoportokra vonatkoznak. Lényegük, hogy általuk már azelőtt lehet véleményünk egy személyről, mielőtt egyetlen szót is váltottunk volna vele. A benyomások sémákba, kategóriákba, típusokba rendezése tehát segít eligazodni minket a mindennapi információ áradatban, ugyanakkor könnyen ezek csapdájába is esünk.