Blog

Átköltöztünk új honlapunkra:

www.tetakademia.hu

Megjelent!

A Végtelen üzenetei második, bővített kiadása november 26-tól már kapható a Bookline, Libri, Líra hálózataiban, az EUROFamily boltjaiban és nálunk!


Köszöntünk honlapunkon!

Iskolánkat Dr. Hoffmann Gergely orvos,  hipnoterapeuta, természetgyógyász és tanár alapította és vezeti. A spiritualitás, a pszichológia,  a pszichoszomatika és a természettudományok területein szerzett tudásából és tapasztalatából  egységes rendszert alkotott. A TÉT® önsegítő és tanácsadó rendszer a garancia arra, hogy iskolánk hallgatói, szakmai programjaink résztvevői és könyveink olvasói valódi, a hatékony segítői munkában, a lelki fejlődés útján és a mindennapokban egyaránt  jól használható tudást szerezzenek. 

Ezekre épül iskolánk zászlóshajója, a Transzperszonális Életút-tanácsadó (TÉT® tanácsadó) képzés,  amelyeket tudásod és önmagad fejlesztéséért és segítő munkád megalapozásáért vagy kiteljesítéséért egyaránt elvégezhetsz.Blogbejegyzések

Életre szóló tanítás egy macskától és Mátyás királytól? Életre szóló tanítás egy macskától és Mátyás királytól?

2018.12.04. 17:11

Igen, lehetséges! Kezdjük rögtön a négylábúval. Esetünkben nem akármilyen macskáról van szó. Eddig minden általad ismert példányról egy biztosat tudhattál: Nem, nem azt, hogy öntörvényű, ez csak a macskák 99,999999 százalékára igaz.

Három fontos figyelmeztetés a spiritualitás, pszichológia és az önismeret területein járóknak Három fontos figyelmeztetés a spiritualitás, pszichológia és az önismeret területein járóknak

2018.11.27. 17:53

A spiritualitás nem tanulható, a spirituális út viszont igen. Mindannyian tanuljuk, ráadásul mindenki a saját útját. Mi az a három tanács, amit mégis mindenkinek érdemes meghallgatnia? Erről szól ez a bejegyzés. 

Krízis és szenvedés: A Tudatosság ajándékai Krízis és szenvedés: A Tudatosság ajándékai

2018.11.20. 17:00

A Tudatosság eredendően is Végtelen öröme – ha ez ugyan lehetséges – még tovább terebélyesedett, amikor felbukkant benne a te megszületésed ötlete. Te, vagyis a stabil „én” megteremtése olyan forradalmi változtatás volt, amely új fejezetet írt a Létezés örök hullámzásában.

Lesz-e a szerelemből intimitás? - A párkapcsolat hat fejlődési szintje 2. rész Lesz-e a szerelemből intimitás? - A párkapcsolat hat fejlődési szintje 2. rész

2018.11.13. 17:00

A boldog párkapcsolat alapja a kötődési nehézségek feloldása. Előző bejegyzésünk erről szólt. Mai írásunkban a négy magasabb szinttel ismerkedünk meg, amelyek csak akkor lehetnek sikeresek, ha a bizalom és a jó-rossz együttes jelenléte mindkét fél számára megélhető.

Lesz-e a szerelemből intimitás? - A párkapcsolat hat fejlődési szintje 1. rész Lesz-e a szerelemből intimitás? - A párkapcsolat hat fejlődési szintje 1. rész

2018.11.06. 17:08

A párkapcsolat nem csupán életünk legfontosabb örömforrásai, de legnagyobb tanítói közé is tartozik. Az önismereti munkájukhoz segítséget kérők (és persze a nem kérők körében is) igen jelentős  a párkapcsolati problémák aránya. Ez a pszichológia tanításainak ismeretében egyáltalán nem véletlen. A párkapcsolat ugyanis az életet, a kapcsolat kibontakozása pedig életed legfontosabb fejlődési lépéseit képezi le.

Halottak napjára. Dr. Hoffmann Gergely írása. Halottak napjára. Dr. Hoffmann Gergely írása.

2018.10.30. 17:00
A halál életünk legnagyobb változása, amely kérlelhetetlenül szembesít minket a ténnyel: Nincs állandó személyes valóság. A Létezés örök, ám formái tünékenyek, múlandók. Én is, és Te is pillanatnyi hullámzások vagyunk csupán a Végtelen óceánján.           
Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot! Nincs kapcsolat küldetés nélkül. Ismerd meg a 12 kapcsolati sorsfeladatot!

2018.10.23. 17:00

A sors szándéka szerint minden kapcsolat fejlődik, ha jó irányba halad.  Ezt mutatja be a 12 kapcsolati sorsfeladat, amelyet most megismerhetsz. 

Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait! Ismerd meg emberi kapcsolataid legfontosabb tanításait!

2018.10.16. 17:00

A Karma célja valójában mindig ugyanaz: a Szeretet. A Szeretet gyakorlására e világon messze emberi kapcsolataid a legalkalmasabbak. Most azt vizsgáljuk meg, mire tanít a Sors a kapcsolataidon keresztül.

Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja? Tudtad, hogy minden kapcsolatodnak ugyanaz a célja?

2018.10.09. 17:00

Minden kapcsolat az Égben köttetett, legalábbis a szó karmikus értelmében. Nincs véletlen találkozás. Mindnek értelme, oka és célja van, amit a Sors határoz meg.

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. 2. rész

2018.10.02. 17:02

Az asztrológia és számmisztika magasabb szintről tekint az emberre és a világra, mint a racionalitás talaján álló tudományos pszichológia. Ez az emelkedettség gyorsabb információszerzést tesz lehetővé, ám könnyen eshetünk a magaslati betegség csapdájába, vagy hullhatunk alá elszédülve a porba. Hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz úgy ezek a rendszerek, hogy az valóban szolgálja, és ne determinálja az életünket és lelki fejlődésünket? 

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben. Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben.

2018.09.25. 17:00

Ha te is nyitott vagy az ezoterikus tanításokra, bizonyára találkoztál már számmisztikai jellemzéseddel, vagy nézegetted a horoszkópodat - esetleg a különféle asztrológiai előrejelzéseket. Ha a pszichológia is érdekel, legalább egy tesztet kitöltöttél már. Ha éreztél már valaha is gyermeki izgalmat a kiértékelések olvasása vagy meghallgatása előtt, biztos lehetsz benne, az önismeret mindenkiben ott lappangó igénye tudatosult benned. Hogyan lehet ezeket az információkat úgy használni, hogy az a játék örömén túl valódi segítséget is nyújtson számodra? Erről szól ez a bejegyzés.

Spirituális törvények vagy hétköznapok? Nem kell választanod! Spirituális törvények vagy hétköznapok? Nem kell választanod!

2018.09.18. 17:00

A spiritualitás nem egy külön világ, hanem hétköznapjaid minden apró történését átható rend. Törvényei folyton itt vannak veled, ki sem kerülheted őket.

A spirituális úton járás szabályai A spirituális úton járás szabályai

2018.09.11. 17:00
A spirituális úton járás törvényszerűségeit segítenek megérteni a mindennapi úton járás szabályai. A sokszor fel nem ismert tanulság könnyen érthető és nagyon sokat segít, ha megfogadod.
A gyógyulás útján A gyógyulás útján

2018.09.04. 17:00

A gyógyulás olyan komplex, több szinten zajló folyamat, amely nem egyszer a különböző módszerek művelőinek összehangolt munkáját igényli. A hagyományos és alternatív eljárások képviselőinek szembenállása csupán a szembenállók azonosulásainak erősítését, tehát egójuk körülbástyázását célozza, a gyógyulni vágyó ember valódi érdekeit szem elől veszti.

Ebből is látszik, hogy néha a gyógyítók is gyógyulásra szorulnak.

Tényleg fontos vagy Tényleg fontos vagy

2018.08.28. 17:03
Ez biztos. Ám ami valóban fontos, nem az Ego magáról alkotott képe, hanem az, aki valójában vagy.
Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész

2018.08.21. 17:00

Az ezotéria iránt fogékony tanulni vágyók alapvetően négy csoportba tartoznak. Szinte biztos, hogy jobb döntést hozol, ha tudod, melyik a legjellemzőbb Rád a négy közül!

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 1. rész

2018.08.14. 17:00
Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.
Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára! Tudtad, hogy világképed a feje tetején áll? Állítsd a talpára!

2018.08.07. 17:00
Az élete értelmét és célját, vagy betegségei okát kereső ember nem találhat végső választ a spiritualitás nélkül. A spiritualitással való találkozás többnyire meghatározó élmény az életünkben, amely eltökéltté tesz bennünket a Végső Jó, a Feltételnélküliség, a Végtelen felkutatásában. A belső utat járó emberek többsége mégis testi betegségtől vagy lelki fájdalomtól szenved. A változáshoz, a gyógyuláshoz meg kell értenünk, hogy a hiba nem a világban van, hanem abban, ahogyan megtanultuk látni azt.
Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért Szorongás és önbizalom: Harc a biztonságért

2018.07.31. 17:00

A megszületés utáni legfontosabb lépés a személyiség kialakulásához vezető úton az „én” határainak kialakítása. Ahhoz, hogy leválj az Egyről, az Egynek is le kell válnia rólad.

A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain A kis én útja a pszichózis, a borderline (határeseti sérülés) és a neurózis lépcsőfokain

2018.07.24. 17:00
Bár egy pszichotikus állapotú ember látszólag közelebb van Istenhez, mint az őt elmegyógyintézetbe záró „érett felnőttek mégis boldogtalanabb. Ha valaki fejlődésének ezen a kezdeti stádiumán nem jut teljesen túl, szinte reménytelen kiegyensúlyozott, boldog életet élnie a későbbiekben.